Şehit öğretmen Yılmaz anısına öğrencilere kırtasiye yardımı

Tunceli'de bir araya gelen gönüllü gençler, terör örgütü PKK tarafından şehit edilen öğretmen Yılmaz anısına ilkokul öğrencilerine kırtasiye malzemesi dağıttı.

Tunceli'de terör örgütü PKK tarafından kaçırıldıktan sonra katledilen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz'ın anısına, ilkokul öğrencilerine kırtasiye malzemesi yardımı yapıldı.
Kentte bir araya gelen gönüllü gençler, Şehit Nurgül-Bayram Aladağ İlkokulu birinci sınıf öğrencilerine kırtasiye malzemesi dağıttı.
Gönüllü gençler adına gazetecilere açıklamada bulunan Ferhat Güven, Tunceli'de 4 yıldır çeşitli sosyal projelere imza attıklarını, toplumun her kesiminden ihtiyaç sahiplerine destek olmayı amaçladıklarını söyledi.
Yeni eğitim öğretim döneminin başında, öğrencilerin tespit edilen sorunlarını çözmek için imkanları dahilinde proje hazırladıklarını belirten Güven, şunları kaydetti:
"Kısıtlı imkanlarla bir araya gelen gençler olarak 'Munzur'un çocukları için güçlü yarınlar' sloganıyla başlattığımız çalışma kapsamında köy okullarımıza gittik. Oradaki öğrencilerimizle dayanışma ağı kurduk. Çalışmalarımız devam ediyor. Bugün de öğrencilere, şehit öğretmen Necmettin Yılmaz'ın anısına kırtasiye malzemesi dağıttık. Öğrencilerin kışlık giyecek ihtiyacını karşılamak için de çalışma başlattık."
Tunceli'nin adının son birkaç yıldır ülkede eğitimle anıldığını vurgulayan Güven, "Kentimizin eğitimdeki başarısı Türkiye'ye mal oldu. İsteriz ki çorbada bizim de tuzumuz olsun. Yardımları sürdürmeye devam edeceğiz." dedi.
Güven, kendilerine destek veren Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, AK Parti İl Başkanı Fatih Tek, okul müdürleri ve öğretmenlere teşekkür etti.

Bakmadan Geçme