Şehit Yakınlarına ve Gazilerimize Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Edildi

Malatya Valisi Ali Kaban, Devlet Övünç Madalyası Tevcih Törenine katıldı.  

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde gazilere ve şehit ailelerine teslim edilmek üzere Malatya Valiliğine gönderilen Devlet Övünç Madalyaları ve Beratlarının Tevcihi Töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 2. Orduevinde düzenlenen törene 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı, Tümgeneral Asım Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta,  İl Jandarma Komutanı J.Alb. Şerafettin Yılmaz, İl Emniyet Müdürü, Dr. Ömer Urhal, İl Müftüsü Ümit Çimen, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Rasim Bulut, kamu kurum ve kuruluş yöneticileri, STK temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam eden törende, Sayın Cumhurbaşkanımızın mesajı okundu. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Canparelerini bu vatan uğruna şehit veren değerli şehit yakını kardeşlerim, vatan uğruna mücadele etmenin şanlı nişanını bedenlerinde taşıyan kıymetli gazi kardeşlerim, değerli misafirler; hepinizi en kalbî duygularımla, muhabbetle selamlıyorum. Büyük davaların, büyük zaferlerin, büyük hedeflerin ardında büyük kahramanlar vardır. Sizler, işte böyle bir kahraman olan evlatlarınızı uğruna can verdikleri al bayrağa sarıp onları bekleyen Cennete uğurladınız. Bu uğurda gazilik payesiyle müşerref olan kardeşlerimiz de milletimizin önündeki en yüce makama ulaşmışlardır. Şehit yakınlarımıza ve gazilerimize takdim edilen Devlet Övünç Madalyası devletimizin ve milletimizin sizlere olan vefa borcunu, minnetini nesiller boyunca hatırlatacak bir semboldür. Coğrafyamızda varlığımızı cesaretiyle dünyayı kendilerine hayran bırakan ecdadımızla bu uğurda hayatını ortaya koyan şehitlerimize ve gazilerimize borçlu olduğumuzu biliyoruz. Onlar sayesinde bin yıldır aynı toprağın üzerinde yaşayabiliyor, aynı pınarlardan su içebiliyor, beş vakit ezanlarımızı dinleyebiliyor, göklerde dalgalanan bayrağımızı gururla seyredebiliyoruz. Terörle mücadelede sınır ötesi operasyonlarda ve 15 Temmuz’da şehit olan, gazilikle şereflenen kardeşlerimiz bu büyük davanın günümüzdeki sancaktarlarıdırlar. Vatanımız, ezanımız, bayrağımız, istiklalimiz ve istikbalimiz uğruna sevdiklerini toprağa veren, yaralanarak gazi olan her kardeşim bilsin ki Türk Milleti ve Türk Devleti daima onların yanındadır. Milletimizin her bir ferdinin ve devletimizin her bir kurumunun, şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin çarpan yüreği olacağına; daima yanı başlarında bulunacağına inanıyorum. Toprağa verdiğimiz her bir şehidimiz, gönül dünyamıza kattığımız her bir gazimiz bizi bu topraklara daha da sıkı bağlıyor. Allah’ın izniyle devletimiz bu kökler üzerinde yükselmeye, milletimizin şanını ve şerefini yüceltmeye devam edecektir. Bu, sonraki nesillere bırakacağımız en büyük mirastır. Allah tüm şehitlerimizden, gazilerimizden ve onları bu millete armağan eden ailelerinden razı olsun. Hepinize selamlarımı, saygılarımı sunuyorum. Kalın sağlıcakla.” 
Törende Vali Ali Kaban yaptığı konuşmasında, “Dünya hayatının bir gereği olarak her insan zaman zaman tercihler yapmak zorundadır. Bu tercihler kişinin lehine sonuçlandığı gibi aleyhine de sonuçlanabilir. Bir tercihte bulunmak, bazen hayatın en zor kararını vermek demektir.
Söz konusu “vatan savunması”,  “milli birlik ve beraberliğimiz” ve “vatana hizmet” olduğunda, Aziz Türk Milletinin tercihini daima Vatan ve Milletten yana kullandığı tüm dünyanın kabul ettiği bir gerçektir. Necip Milletimiz, tarih boyunca yazdığı destanlarla bunu defalarca ispatlamıştır.
Türk Milleti, Vatan ve Millet uğruna önüne konulan “Şehitlik ve Gazilik” makamlarına nail olabilmek için gözünü kırpmadan hayatını feda etmekten asla çekinmemiştir. Şehitlik nasip olduğunda nurlanmayı, Gazilik nasip olduğunda onurlanmayı kendisine bahşedilen en büyük mertebe bilmiştir.
Aziz Şehitlerimizin Kıymetli Aileleri, Kahraman Gazilerimiz,
"Şehitlik ve Gazilik” makamlarıyla onurlandığınız ve herkese nasip olmayacak bu unvanlara sahip olduğunuz için sizlere gıpta ile baktığımızı ifade etmek istiyorum. 
Sizler Aziz Vatanımıza ve Necip Milletimize karşı vazifenizi hakkıyla ifa ettiniz ve hepimizin gururu oldunuz. Hizmetlerinizin hatırasını ebedileştirmek için Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti adına Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Devlet Övünç Madalyası ile taltif edildiniz. Sizlere duyulan minnetin nişanesi olan madalyalarınızı daima vakarla taşıyacağınıza olan inancımla, aileniz ve sevdiklerinizle bir ömür boyu sağlık ve esenlik içerisinde yaşamanızı diliyor, hepinize şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Devlet Övünç Madalya verilecek olan şehit ve gazilerimizin özgeçmişlerinin okunmasının ardından Vali Ali Kaban tarafından terörle mücadelede ve 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan 3’ü sivil şehit olmak üzere 12 şahidin ailesine ve 4’ü sivil vatandaş olmak üzere 8 Gaziye Devlet Övünç Madalyası ve Beratı tevcih edildi. İl Müftüsü Ümit Çimen’in şehitlerimiz için dua etmesiyle tören sona erdi.

Törende 16 Şubat 2016’da Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki operasyonda teröristlerin silahlı saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Mehmet Dinç, 15 Temmuz’da Ankara’da şehit düşen Fuat Bozkurt, 4 Kasım 2015’te Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde PKK'lı teröristlerce şehit edilen Uzman Çavuş Beytullah Tercan, 15 Temmuz’da İstanbul’da şehit düşen Zekeriya Bitmez, 15 Temmuz’da İstanbul’da şehit düşen 16 yaşındaki Engin Tilbeç, 18 Ağustos 2016’da Elazığ Emniyetine saldırıda şehit düşen Şehit Polis memuru Yusuf Kenan Mutlu, 4 Ekim2015’de Diyarbakır'da zırhlı araçla kamyonetin çarpışması sonucu şehit olan polis Adem Keleş, 11 Ocak 2016 tarihinde Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan polis memuru Buhari Ağçelik, 19 Mart 2016 tarihinde Mardin'in Nusaybin ilçesinde sürdürülen terör operasyonunda şehit olan Özel Harekat Polisi Oğuzhan Günaydın, 27 Temmuz 2016 tarihinde Siirt'in Eruh ilçesinde mayınlı saldırıda şehit olan Piyade Er Mikail Yaşa, 30 Temmuz 2015 tarihinde Şırnak'ta teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Piyade Teğmen İbrahim Tanrıverdi ve 11 Ağustos 2015’te Şırnak’ta şehit düşen Şehit Piyade Onbaşı Barış Aybek’in ailelerine ve yakınlarına Devlet Övünç Madalyası ve Beratı tevcih edildi.

Törende 4’ü sivil olan ve 15 Temmuz darbe girişiminde yaralanarak gazi olan 8 gaziye de Devlet Övünç Madalyası ve Beratı tevcih edildi. Törende 15 Temmuz darbe girişiminde Ankara’da gazi olan Abubekir Keskin, 15 Temmuz darbe girişiminde Malatya’da gazi olan Enes Gün, 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul’da gazi olan Hakan Altunay, 15 Temmuz darbe girişiminde Ankara’da gazi olan Ramazan Kaya, 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul’da gazi olan Komiser Yardımcısı Kemal Cavit Alpdemir, 15 Temmuz darbe girişiminde Ankara’da gazi olan Polis Memuru Ünal Hakan Yiğit, 15 Temmuz darbe girişiminde Ankara’da gazi olan Polis Memuru Ömer Faruk Koşar ve 15 Temmuz darbe girişiminde Marmaris’te gazi olan Polis Memuru Serdal Doru’ya Devlet Övünç Madalyası ve Beratı tevcih edildi.

Bakmadan Geçme