Selam Sana Asım'ın Nesli' kitabı tanıtıldı

Merkez Valisi Adnan Yılmaz, 'Selam Sana Asımın Nesli' adlı kitabını Darende ilçesinde tanıtı.

Malatya'nın Darende ilçesinde özel bir okulun 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri dolayısıyla hazırladığı programa katılan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın ağabeyi Adnan Yılmaz, kitabı üzerine öğrencilerle söyleşi yaptı.

Özel Hacı Naciye Ateş Okullarının konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlik şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Öğrencilerin şiir ve çeşitli gösteriler sunduğu programda Vali Adnan Yılmaz, kendisinin kaleme aldığı "Selam Sana Asımın Nesli" adlı kitabını anlattı.

Kitabın içeriğine ilişkin bilgiler veren Vali Yılmaz, dirençle ve destan yazarak yürüyen Türkiye'nin tarihsel vizyonunda umudun gençlerde olduğunu samimi anlatımı ve yoğun içeriğini barındırdığını söyledi.

Darendeli mutasavvıf ve divan şairi Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi'nin "Nasihat" adlı şiirini de kendilerine rehber edinmeleri gerektiğini belirten Yılmaz, son olarak, her bir gencin ülkemiz için çok önemli olduğunu bunun farkında olarak donanımlı birer birey olarak kendilerini geleceğe hazırlamaları gerektiğini aktardı.

Vali Yılmaz'a proğramın sonunda, ilçe Kaymakamı Enver Hakan Zengin, okul öğrencileri tarafından yapılmış bir vazo hediye etti.

Bakmadan Geçme