Siyer dersleri devam ediyor…

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından düzenlenen Medine Dönemi Siyer Derslerinin 5.si gerçekleştirildi. Dersi verenProf. Dr. M. Mahfuz Söylemez, “İslam Birliğinin Kurulması (Muahhat, Kıblenin Tahvili, Bayram Namazları, Nüfus Sayımı, Ezan, Oruç)” konularını anlattı.
Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen derse Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Metin Torun,Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İhsan Gençayile dersin müdavimleri katıldı. Derste, Muahhat, Kıblenin Tahvili, Bayram Namazları, Nüfus Sayımı, Ezan ve Oruç konularını detaylı olarak anlatan Prof. Söylemez, “Medine’de Ezanın okunmasıyla yeni bir zaman yeni bir çağ başlamış oluyor. O zamana kadar Allah’ın Ululuğu-Yüceliği sadece namazlarda dile getirilirken artık Ezanla birlikte namazdan önce de haykırılmaya başlandı; Allah, gerçekten hayatın merkezinde olması gereken en önemli varlıktır denilmiş oldu” ifadelerini kullandı.
Medine döneminden önce de toplumda çeşitli oruç tutma şekilleri olduğunu aktaran Prof. Söylemez, “Ancak İslam,oruç konusunu sistematize ediyor. 30 günlük Ramazan orucu ihdas ediliyor. Yine Ramazan’da yıllık muhasebenin yapıldığı İtikaf konusu var. Bayramlarda oruç tutmak yasaklanıyor” dedi.
6. ders, panel olarak gerçekleşecek
Medine Dönemi 6. Siyer Dersi, “Medine Vesikası”konulu bir panel ile gerçekleştirilecek. 25 Kasım2017 Cumartesi günü saat 19.00’da düzenlenecek panele;Prof. Dr. Mehmet Mahfuz Söylemez, Prof. Dr. Mustafa Tekin, Prof. Dr. Şinasi Gündüz ve Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kelebek konuşmacı olarak katılacak. 
Paneletüm vatandaşların davetli olduğu belirtildi.

Bakmadan Geçme