Siyer Dersleri Kitaplaştırıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından düzenlenen “Siyer Dersleri” kitap haline getirilerek yayımlandı. 
Malatya Büyükşehir Belediyesi Yayınları arasında 35. eser olarak yayımlanan “Siyer Dersleri-Mekke Dönemi Bildiriler” adlı kitap, 239 sayfadan oluşuyor. Geçtiğimiz yıl 15 günlük periyotlarla işlenen Mekke Dönemi Siyer Dersleri, 18 program olarak gerçekleştirilmişti. Sözkonusu dersleri veren Akademisyen-Siyer Âlimlerinin hazırladığı bildiriler biraraya getirilerek kitaplaştırılmış oldu.

Kitapta yer alan 18 bildirinin konuları şöyle:
“Kur’an’a Göre Hz. Peygamber (s.a.v); Hz. Peygamber (s.a.v):Hayatın İçinden Bir Kahraman; Modern Dünyada Bilginin Ya da Bilgilendirenin İtibarı Sorunu(Kur’an ve Hz. Peygamber Örnekliğinde); Siyer Kaynakları Metodolojisi; Hz. Peygamber’in Siretinin Kaynağı olarak Kur’an; Arap Paganizmi Cahiliye:Kur’an’ın İndiği Tarih; Cahiliye Döneminde Mekke’nin Demografik, İdari, Ekonomik, Kültürel ve Dini Yapısı Üzerine Bazı Notlar; Hz. Muhammed’in Nübüvvet Öncesi Hayatı; Vahyin Başlangıcı ve İlk Ayetler; Hz. Peygamber (s.a.v)’e İlk İman Edenlerin Bazı Özellikleri; Dar’ulErkam Üzerine Bir Değerlendirme; İslam’a Karyı Çıkanlar ve Nedenleri; İslam’da Kardeşliğin Önemi ve Ensar ile Muhacir Kardeşliği; Mekke’de Hz. Peygamber ve Akrabalarına Uygulanan Boykot; Habeşistan’da İslamiyet (Hristiyanlarla İlk Karşılaşma); Risaletin Mekke Döneminde Hz. Peygamber’in İbadet Hayatı; Hz. Peygamber’in (s.a.v) Mekke’deki Sosyal İlişkileri ve Hz. Peygamber’in (s.a.v) Mekke’deki Tebliğ Faaliyetleri.”
Halen 15 günlük periyotlarla devam eden ve geçtiğimiz Cumartesi günü 10.su işlenen Medine Dönemi Siyer Dersleri’nin de kitaplaştırılacağı kaydedildi.

Bakmadan Geçme