Su Borcu Olanlara Son Fırsat

(MASKİ) Genel Müdürlüğü 7143 Sayılı Kanun kapsamında su borçlarını yapılandırma işlemleri için son 5 gün olduğunu belirterek, vatandaşların bu fırsattan yararlanmaları için hatırlatmada bulundu.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü 7143 Sayılı Kanun kapsamında su borçlarını yapılandırma işlemleri için son 5 gün olduğunu belirterek, vatandaşların bu fırsattan yararlanmaları için hatırlatmada bulundu.
Su borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşlar içinAkpınar Şubesi’nin (SOS Binası), ödeme yapmak isteyen aboneler için ise Büyükşehir Belediyesi, SOS Hizmet binası ve Çilesiz Durağındaki veznelerin hafta sonu cumartesi – Pazar günleri saat:16.00’a kadar hizmet vereceğini bildirdi.

“Akpınar Şubesi (SOS Binası) Hafta Sonu Cumartesi – Pazar Açık Olacak”
7143 Sayılı Kanun kapsamında, vadesi 31 Mart 2018 tarihinden önceki borçların yapılandırma süreci; 30 Mayıs 2018 itibariyle başlamıştı.  Başvurular 31 Temmuz 2018 Salı günü mesai bitiminde sona erecek. Konuyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak: “Hazine ve Maliye Bakanlığı olarak, yeni bir yapılandırma ya da bu kapsamda borç ötelemesi gibi bir değerlendirme orta vadeli projeksiyonlarımızda yer almamaktadır” dedi. Abonelerin bu son fırsattan yararlanmaları için son 5 gün. MASKİ Genel Müdürlüğü, su borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşlar için Akpınar Şubesi’nin (SOS Binası),ödeme yapmak isteyen aboneler içinise Büyükşehir Belediyesi, SOS Hizmet binası ve Çilesiz Durağındaki veznelerinhafta sonu Cumartesi – Pazar günleri saat:16.00’a kadar hizmet vereceğini bildirdi. Yapılandırma işlemleri için vatandaşlar nüfus cüzdanlarıyla Akpınar Şubesi’nin (SOS Binası) giderek başvurularını yapabilirler. Başvurularını gerçekleştiren vatandaşlarımız kendi isteklerine göre borçlarını 6, 9, 12 ve 18 taksitte ödeyebilirler. Vatandaşların peşin ödemelerinde gecikme faizlerinde %90, 2 taksitle ödemelerinde %50 indirim sağlanacaktır.    

Bakmadan Geçme