Su ve Malatya Konulu Yarışmanın Ödül Töreni Düzenlendi

Yarışmada dereceye giren fotoğraf sanatçılarına ödülleri takdim edildi. 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Hacı Uğur Polat, MASKİ Genel Müdürü Sayın Ertan Mumcu ve MAFSAD Başkanı Sayın İnan Orhan’ın katılımıyla, MASKİ Genel Müdürlüğü ve MAFSAD işbirliği ile düzenlenen “Su ve Malatya” konulu fotoğraf yarışmasının ödül töreni gerçekleştirildi. Yarışmada dereceye giren fotoğraf sanatçılarına ödülleri takdim edildi. 

MAFSAD Başkanı İnan ORHAN: “Başarılı Bir Fotoğraf Yarışması Oldu”

Fotoğrafa ve fotoğraf sanatçılarına verilen destekten dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek sözlerine başlayan MAFSAD Başkanı İnan Orhan: “MASKİ ve MAFSAD olarak yapmış olduğumuz fotoğraf yarışması değerli fotoğraf sanatçılarımızın katılımıyla çok başarılı bir şekilde sonuçlandı. Umduğumuzun çok üzerinde bir katılım oldu. Malatya’mız için güzel fotoğraflar elde ettik. Büyükşehir Belediyemiz ve MASKİ’mizin arşivi için çok değerli fotoğraflar elde ettik. Değerli Belediye Başkanımıza, MASKİ Genel Müdürümüze fotoğrafa ve fotoğraf sanatçılarına vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ederiz.”dedi.

MASKİ Genel Müdürü Ertan Mumcu: “Suyun Önemine Dikkat Çekmek İçin Sosyal Etkinliklerimiz Devam Edecek”

Suyun önemine dikkat çekmek için sosyal projeleri hayata geçirdiklerini ifade eden MASKİ Genel Müdürü Ertan Mumcu: “Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım, Kurumumuzun Çok değerli Çalışanları, Çok Değerli fotoğraf sanatçılarımız kurumum adına hepinize hoş geldiniz diyorum. MASKİ Genel Müdürlüğü olarak 13 İlçe 717 mahalle  1273 sokak ve mezrada su ve atık su hizmetlerini yerine getirmeye çalışıyoruz.  Tıpkı büyükşehir gibi sorumluluk alanında görevlerimizi icra ediyoruz. Sorumluluğumuzu yerine getirirken suyun varlığına, su kaynaklarının korunmasına ve su tüketimine dikkat çekmek amacıyla bu tarz sosyal etkinlikleri de yapıyoruz. Bu anlamda “Su ve Malatya” konulu fotoğraf yarışması düzenledik. Bu fotoğraf yarışmamızla Malatya’mızın değişik coğrafyalarından fotoğraf albümü oluşturduk. Ancak esas amacımız buradan hareketle özellikle ilimizdeki suya aslında belki de dünyadaki suya dikkatçekmektir.

MASKİ olarak suyumuzu Malatya’da yönetmeye çalışırken, sosyal projelerle de suyun tüketimine kesinlikle dikkat çekme gibi önemli bir görevimiz olduğunu düşünüyorum. Hatırlarsanız ilköğretim haftası ile birlikte okullarda etkinlikler düzenledik. Bu anlamda ilköğretim çağındaki çocuklardan su elçileri, su gönüllüleri seçtik. Tiyatrolarla yarışmalarla tamamen suya dikkat çekme amaçlı projelerimizi de yoğunlaştırarak devam etme arzusundayız. Bugün MAFSAD ve MASKİ Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimimizin işbirliği ile düzenlenen, çok değerli fotoğraf sanatçılarımızın jürileri üyeliği yaptığı “Su ve Malatya” konulu fotoğraf yarışmamızın ödül törenini düzenledik. 180 fotoğrafçı 568 Fotoğrafla yarışmamıza katıldı. Bizlere böylesine güzel bir arşiv kazandırdıkları için fotoğraf sanatçılarımıza teşekkür ediyorum.” dedi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat: “Yarışmaya Katılan Tüm Fotoğraf Sanatçılarını Tebrik Ediyorum”

Altyapı çalışmalarının yanı sıra sosyal etkinliklerle suyun önemine dikkat çekip MASKİ Genel Müdürlüğü’ne teşekkür ederek sözlerine başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat: “Sayın Genel Müdürüm, MAFSAD’ımızın değerli başkanı, çok kıymetli yönetici arkadaşları fotoğraf sanatçısı kardeşlerim hepiniz hoş geldiniz. Belediyecilik sadece klasik belediyecilik hizmetlerini yerine getirmek değildir. MASKİ Genel Müdürlüğümüzün bugün gerçekleştirdiği gibi sosyal faaliyetlere de destek verilmesi gerekiyor. MASKİ 2014’te büyükşehir süreci ile birlikte Malatya’nın tamamına hizmet vermeye başlayan bir kurumumuzdur. Şehrimizin tamamının su ve kanalizasyon anlamında tüm ihtiyaçlarına karşılık vermek için çalışmaktadır. Şimdiye kadar bu kurumda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şuan bu kurumda bayrağı devraldığı noktadan çok daha ilerilere taşımak mücadelesinde olan kıymetli genel müdürüme ve yönetici arkadaşlara teşekkür ediyorum. MASKİ bizim gözümüzün nuru. Su her geçen gün artık stratejik araç haline dönüşüyor. Malatya’mızda da su ve kanalizasyonu yöneten koruyan gelecekle ilgili çalışmalar ortaya koyan MASKİ’miz, 2014’ten 2018 başına kadar 320 milyonluk bir yatırım gerçekleştirdi. Bu yatırımı biz de 2018 sonuyla birlikte 400 milyona çıkartacağız. Bu Malatya’mız için çok önemli yatırım. Tabi ki su genel sorumluluğumuz ama bunun yanında sosyal sorumluluk içeren birçok çalışmalara da MASKİ olarak imza atıyoruz. Bugün ki yaptığımız çalışma bir yandan suyun önemine dikkat çekerken, öte yandan birçok değerli fotoğraf ile büyük bir arşiv kazandırdı. Bu da önemli bir katkı. Bu arşivin her geçen gün çoğaltılması gerekiyor. Ben bu yarışmada emeği geçen başta MAFSAD Başkanımız olmak üzere buraya katılan tüm sanatçılarımızı kutluyor tebrik ediyorum.” dedi.

Bakmadan Geçme