Sürekli yıldım düşen mahalleliden paratoner isteği

Malatya'nın Darende ilçesinde iki vatandaşın yıldırım çarpması sonucu hayatını kaybettiği mahallede yaşayan vatandaşlar, artan yıldırım düşmesine karşı paratoner talep ediyor.

İlçe kırsalında bulunan Yavuzlar Mahallesi'nde geçen günlerde 3 çocuğu ile birlikte yağmura yakalanan ve daha sonra sığındıkları bağ evinde yıldırım çarpması sonucu hayatını kaybeden Hamit İnce'nin kayınpederi Hasan Çetin, yıldırım düşen bölgeye paratoner kurulmasını istedi.

Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahalleye ait kayısı bahçelerinin olduğu bölgede başka canların yanmaması için toprak yapısının incelenerek paratoner kurulmasını istediğini kaydetti.

Mahalleye sürekli yıldırım isabet ettiğini belirten Çetin, bölgede inceleme yapılarak bu konuda yardım istediklerini ifade etti.

Bölgedeki kayısı bahçelerinin en büyüklerinin mahallede olduğunu anlatan Çetin, "Benzeri olaylar yaşandığında ulaşım yine sorun olacak. 400 aile burada geçim mücadelesi veriyor. Yağışlı günlerde dahi kendisini ve ailesini tehlikeye atarak burada çalışıyor. Yetkili makamların başka canlara mal olmadan bir araştırma yapmasını arzu ediyoruz." diye konuştu.

Mahalle sakini Nizamettin İnci de yağışların devam ettiğini belirterek, köylünün özellikle yağışlı havalarda bahçelerde çalışmaktan tedirgin olduğunu, ailelerin son yaşanan ölümlü olaydan sonra yıldırım düşecek korkusu ile yaşamaya başladıklarını kaydetti.

Bakmadan Geçme