Tek Vatan Tek Bayrak Tek Millet Tek Devlet

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Malatya Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği kortej yürüyüşü ve gece konserleriyle kutlandı.

Öğretmenevi önünde başlayan kortej yürüyüşü 15 Temmuz Millet Meydanı konser alanında son buldu. Kortej yürüyüşü ve gece etkinliklerine Malatyalılar yoğun ilgi gösterdi.

Kortej yürüyüşü ve geceye, Vali Ali Kaban, Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenci, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İl Jandarma Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, Emniyet Müdürü Ömer Urhal, AK Parti İl Başkanı İhsan Koca, MHP İl Başkanı Bülent Avşar, daire başkanları, şube müdürleri, stk temsilcileri, muhtarlar ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Kortej yürüyüşü çok renkliydi

Mehter takımı, atlı cirit takımı, bisiklet severler, engelliler ve vatandaşların katıldığı kortej yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu. 15 Temmuz Millit Meydanında ise ayrı bir coşku vardı. Marşların, ezgilerin, kahramanlık türkülerinin seslendirildiği gece sabah namazıyla son buldu.  

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, AK Parti İl Başkanı İhsan Koca, MHP İl Başkanı Bülent Avşar, Baro Başkanı Enver Han kısa bir selamlama konuşması yaparak birlik, beraberlik mesajları verdiler.

Kardeş kanı akmasın diye meydanlardayız

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci’de yaptığı konuşmada, Türk Milletinin 15 Temmuz da destan yazdığını belirterek, “Aziz Milletimiz o gün Dünya’ya Türkiye’yi bölemezsiniz, biz varken bunu yapamazsınız. Tankla, tüfekle, bombayla, uçakla hiç yapamazsınız. Bu ülkede bir daha kardeşkanı akmasın diye yine meydanlardayız. Yine hainler bu millete silah doğrultmasın diye meydanlardayız.” dedi.

Kahramanlık hikayeleri yazmak Türk Milletinin işi

Türk tarihinin kahramanlık hikâyeleriyle dolu olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise yaptığı konuşmada; “Aziz Milletimiz başkalarının uşağı olar hainlere karşı 15 Temmuz da kitaplara konu olacak, dilden dile dolaşacak kahramanlık hikayeleri yazdılar. Dimdik ayakta durarak, meydanları doldurdular. Bugünde aynı şevkle meydanları doldurduk. Hepinize sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Milli Birlik Ruhu yeniden dirildi

15 Temmuz’un Türkiye’de bir travm etkisi yaptığını, ama sonuçlarının çok farklı olduğunu ifade eden Vali Ali Kaban, “Yeni kapıda oluşan Milli Birlik Ruhunun yeniden güçlü bir şekilde dirilişi ön önde gelen sonuçlarından birisidir. Tek Vatan, Tek Bayrak, Tek Millet, Tek Devlet üstünlüğü tekrar milletimizi bir araya getirmiş, parçalanmaz bir şekilde de geleceğe taşıyacaktır” dedi.

Unutmadık unutmayacağız

Yapılan konuşmaların ardından gece etkinlikleri başladı. Hafız Arif Apak’ın, Kuran-ı Kerim Tilavetiyle başlayan gece mehteran gösterileriyle devam etti. Türkiye Cumuhriyetinin ilk Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’da yaptığı konuşma canlı yayınlandı.

Daha sonra sahne alan Bekir Köse, Talha Bora Öge ve Hasan Sağındık seslendirdikleri, türkülerle, marşlarla, şiirlerle alanı dolduran binlerce Malatyalıyı coşturdular.

Saatler 00.13’ü gösterdiğinde Yeni Camii İmam Hatibi Yusuf Çelik sela okuyarak, Milleti tekrar meydanlara çağırdı. Gecenin ilerleyen saatlerinde sahneye çıkan Rock Sanatçısı Murat Kekili de seslendirdiği türkülerle, şarkılarla alanı dolduran Malatyalılara unutulmaz bir gece yaşattı. 

Sabah Namazının kılınmasının ardından etkinlikler sona erdi.

Bakmadan Geçme