Tekkeköy güreşlerinde başpehlivan İsmail Balaban

Samsun Tekkeköy Belediyesi tarafından düzenlenen 7. Tekkeköy Geleneksel Yağlı Güreşleri'nde final müsabakasında Fatih Atlı'yı yenen İsmail Balaban, altın kemeri alarak başpehlivan oldu.Tekkeköy Büyüklü Mahallesi'nde bu yıl 7'incisi...

Samsun Tekkeköy Belediyesi tarafından düzenlenen 7. Tekkeköy Geleneksel Yağlı Güreşleri’nde final müsabakasında Fatih Atlı’yı yenen İsmail Balaban, altın kemeri alarak başpehlivan oldu.

Tekkeköy Büyüklü Mahallesi’nde bu yıl 7’incisi düzenlenen ve 500’ün üzerinde pehlivanın kıyasıyla yarıştığı geleneksel yağlı güreş şenliği nefesleri kesti. Müsabakalara; Şaban Yılmaz, Orhan Okulu, Fatih Atlı, İsmail Balaban, Kürşat Korkmaz, Sermest Bulut gibi toplam 32 başpehlivan katıldı. Vatandaşların oldukça ilgi gösterdiği güreşler, kıyasıya mücadelelere sahne oldu. Yarı finalde Kürşat Korkmaz’ı finalde ise Fatif Atlı’yı yenen İsmail Balaban başpehlivan oldu. Altın kemer ve kupanın yanı sıra İsmail Balaban, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar’ın 5 bin liralık özel ödülünü de kazandı. Geçen yılın başpehlivanı Şaban Yılmaz’ın yarı finalde tırnağı kırılarak müsabakayı bırakmak zorunda kaldı.

"Amacımız ata sporunu gelecek nesillere aktarmak"

Tekkeköy Geleneksel Yağlı Güreşleri’nin 7’incisini düzenlemenin gururunu yaşadıklarını söyleyen Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Amacımız ata sporunun tüm ülkemizde, tüm ilçelerimizde nesillere aktarılan bir gelenek olduğunu yaşatılarak nesillere aktarılmasıdır. Biz de güreşe gönül vermiş küçük ve büyük güreşçilerimize böyle bir organizasyonla destek veriyoruz. Güreşe gönül vermiş kardeşlerimizin güreşi bir meslek gibi sürdürebilmelerini amaçlıyoruz. Ayrıca Türkiye’nin her yerinden gelen güreşçilerimizin daha iyi motive olmalarını sağlamak için ekstra bir ödülü uygun gördük. Birinci olacak pehlivana 5 bin liralık bir ödül vereceğiz. Böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan ilçem adına gurur duyuyorum" diye konuştu.

Müsabakalarda başarılı bir performans sergileyen İsmail Balaban, altın kemeri kazandığı için çok mutlu olduğunu söyledi.Tekkeköy Geleneksel Yağlı Güreşleri’ne MHP Grup Başkan Vekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Soğuk, Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, Asarcık Belediye Başkanı Şerif Kılağuz, MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin ile binlerce Tekkeköylü katıldı.

Bakmadan Geçme