Thk Üniversitesi, Battalgazi'ye Myo Açmak İçin İlk Adımı Attı

Türk Hava Kurumu Üniversitesi tarafından Malatya’ya Meslek Yüksekokulu açılması için ilk adım atıldı. Bu kapsamda Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve beraberindeki heyet, yer tahsisi için Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tarafından önerilen Battalgazi Belediyesi Hanımınçiftliği Kampüsü’nde incelemelerde bulunuldu. 

Türk Hava Kurumu Üniversitesi’ne bağlı Malatya’da Meslek Yüksekokulu açılması için önemli bir adım atıldı. Bu kapsamda Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Türk Hava Kurumu Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Kürşat Atılgan, Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Doç. Dr. F. Şinasi Kazancıoğlu, Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Erman Akbulut, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ve beraberindekiler, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tarafından önerilen Battalgazi Belediyesi Hanımınçiftliği Kampüsü’nde incelemelerde bulunuldu. Burada konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediyesi Hanımınçiftliği Kampüsü’nü okul olması kaydıyla Türk Hava Kurumu Üniversitesi’ne devredebileceklerini belirterek, “Biz daha önce sayın Rektörümüz, Hava Kurumu Başkanımız ve değerli Türk Hava Kurumu Mütevelli Heyeti Başkanımızla birlikte yapmış olduğumuz görüşmede, Battalgazi’ye Türk Hava Kurumu Üniversitesi’ne bağlı bir kolunun açılması taleplerini iletmiştik. Sayın bakanımıza da bu talebimizi iletmiştik. Sayın bakanımız sizlerle yapmış olduğu görüşmede, sizlerin de uygun görüşüyle buranın yerine bakma noktasında fikrinizi beyan etmiştiniz. Bu binayı bütünüyle birlikte Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nin bir yüksek okulunun açılması koşuluyla sizlere devir etme noktasında irade kararlılığımızı belirtmek istiyorum. Bu okul açıldığı takdirde ki bizim temennimiz ve dileğimiz odur ki; burada hosteslik, dron eğitimi ve havacılık teknik eğitimi ve buradaki okuyan insanların da istihdam noktasındaki sıkıntısız direkt istihdama katkıda bulunması, hem de teknik anlamda yetişmeleri anlamında önemli bir okul olacağı kanaatindeyim. Ayrıca Battalgazi’ye geçmişi itibariyle baktığımız zaman iki üniversitemizin olduğunu görürüz. Şahabe-i Kübra Medresesi ve Şahabe-i Sura Medresesi. Şahabe-i Kübra Medresesi’nde Mevlanalar, Sadrettin Koneviler, İbn-i Arabileri, Alaattin Keykubatları, Gıyasettin Keyhüsrevleri yetiştirmiştir. Şahabe-i sura medreseleri de onun bir alt üniversiteleri olmuştur. Temennimiz odur ki bu yüksek okulların ileriki aşamalarda Battalgazi’mize ikinci bir üniversitenin temelini oluşturmasıdır. Bu okulumuzun sizlerin ve sayın bakanımız da uygun görüşleri ile birlikte ve milletvekillerimizin destekleriyle memleketimize ve Battalgazi’mize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Biz Şinasi bey ile aşağıda 3 bin 200 dönümlük yere de baktık.  Burada da ileriki zamanda havacılık eğitimleri uçakların kalkıp inmesi noktasında faydalanılabilir” dedi.  

Türk Hava Kurumu Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Kürşat Atılgan ise,  “Bu proje bana anlatıldığında sayın rektörümüz tarafından Malatya ile de manevi bir takım bağları olan bir kişi olarak sayın bakanımızın da tensipleriyle bugün büyük oranda bu iş için buraya geldik. Tabi bir yüksekokul açılması bir prosedür oluşturuyor. Bunun için ciddi hazırlıklar gerekiyor. İnşallah 800 kişinin eğitim görebilecek bir eğitim tesisi rantabl olabiliyor. Bu aşamaları geçebilirsek sayın bakanımızın yardımlarıyla bu fikri realize edebilirsek, hem Malatya için, hem ülke için, hem eğitimimiz için güzel bir şey olur. Eğitim kurumları bir ülkenin gelişmesi için en önemli unsurudur. Türkiye mevcut iktidarımızın da en büyük bütçeyi ayırdığı bakanlık. Türk Hava Kurumu, havacılık alanında eğitim yapan bir tematik üniversite. Dünya da en önemli üniversitelerden biri olma hedefimiz var. Sahip olduğu imkanlarla birlikte gerçekten bu tematik üniversitenin havacılık alanında çok büyük kabiliyetleri var. İnşallah bunun bir kolunu da burada açmak nasip olur” diye konuştu. 

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’de, Türk Hava Kurumu Üniversitesi’ne bağlı Meslek Yüksekokulu’nun Malatya’da açılacak olmasının Malatya için bir kazanım olacağını belirterek, “Türk Hava Kurumu Türkiye'nin en köklü kurumlarından birisidir. Taşıdığı değer ve misyon gereği de güçlenmesi ve bu anlamıyla faaliyetlerinin ve bir şubesinin de Malatya'da açılmasına biraz önce tanıklık yaptık.Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nin bir bölümünün Malatya'da açılabilmesi gerçekten Malatya için, Malatyalı gençlerimizin ve Malatya'ya gelenler noktasında önemli bir kazanım olacak. Rektörümüzün, başkanımızın bu konuya sıcak yaklaşımlarından dolayı da kendilerine teşekkür ediyorum. Bu bir süreç. Şimdi böyle bir açma kararını beyan ettiklerinde bizler YÖK ayağını o süreci tamamlatıp önümüzdeki dönem içerisinde inşallah Malatya’ya böyle bir bölümün kazandırılmasını biz de istiyoruz. Şimdi arkadaşlarımız bakacaklar. Burası olur, başka yer olur ama önemli olan Malatya'ya böyle bir yüksek okulun, ileride 4 yıllığı da dönebilir, kazanılması ve havacılık noktasında biliyorsunuz Malatya esasında üstleriyle önemli coğrafi bölgede. Hem THY hem, askeriye anlamında hem de sivil havacılığa katkı sağlayacak bölümün Malatya’mız için hayırlı olur” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme