Tıp eğitimi içerikli video yapımcılarına plaket verildi

Malatya'da, tıp fakültesi öğrencilerin eğitimine katkı sunmak amacıyla çekilen videolardan en fazla izlenenlerin yapımcılarına plaket verildi.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cengiz Yakıncı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin konuları akıllarında daha iyi canlandırmaları amacıyla yüzün üzerinde video ürettiklerini belirtti.

Videolarda tıp eğitimiyle ilgili mesleki beceriler ve fizik muayene konularını işlediklerini anlatan Yakıncı, görsellerin YouTube'de  "Turgut Özal Tıp Merkezi" ve "İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim Videoları" adlı iki kanalda yayınlandığını kaydederek, "Başlangıçta öğrencilerimizin kolayca ulaşabilmesi için bu yolu seçmiştik. Zaman içinde videoların izlenme sayılarının yüz binlere ulaştığını gördükçe, tıp eğitimi videolarıyla ülkede bu alanda ciddi bir boşluğu doldurduğumuzu fark ettik." diye konuştu.

Cengiz Yakıncı, Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Hakan Parlakpınar'ın son bir yılda en çok izlenen 3 videonun yapımcısına teşekkür belgesi ve plaket verdiğini söyledi.

Bakmadan Geçme