Tokat'ta Hayat Boyu Öğrenme toplantısı yapıldı

Tokat'ta her hafta kamu kurum amirlerine ve sivil toplum kuruluş temsilcilerine yönelik, Hayat Boyu Öğrenme faaliyetleri kapsamında, hayat boyu katılımı artırmak amacıyla, bilgilendirme toplantıları yapılıyor.Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü...

Tokat’ta her hafta kamu kurum amirlerine ve sivil toplum kuruluş temsilcilerine yönelik, Hayat Boyu Öğrenme faaliyetleri kapsamında, hayat boyu katılımı artırmak amacıyla, bilgilendirme toplantıları yapılıyor.

Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü işbirliği içerisinde düzenlenen toplantı Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda yapıldı. Bu haftaki toplantıya HEM Merkezi idarecileri, Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası, Anadolu Basın Birliği Tokat Şubesi, Tokat Gazeteciler Cemiyeti yetkilileri katıldı. Sunumu Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Erdem Dağhan yaptı. Tokat’ın her köşesine hayat boyu öğrenme fırsatlarını sunmak arzusunda olduklarını vurgulayan Müdür Yardımcısı Erdem Dağhan, hayat boyu öğrenmenin bir anlamda beşikten mezara dek eğitim olarak görülse de, beşikten de öte daha anne karnında eğitimin, öğretmenin başladığını söyledi.

Anne karnındaki bebeğin anne ile yatıp, anne ile kalktığı ortamda, annenin ona nasıl davranması gerektiğinin de öğrenilmesi, öğretilmesi gereken konular olduğunu anlatan Dağhan,"Kimi zaman en büyük cahilliğin bir çocuğun yetiştirilmesinde görebilecek. Günümüzde küçük ellerin büyük ellere yazmayı, teknolojiyi öğretebilecek Bilgi çağında artık sürekli bir artış var. Bilginin artış hızına yetişmek ancak bilgiyi nasıl öğrenebileceğini, nasıl bilgiye ulaşabileceğini öğrenmekle mümkün olabilmektedir ve artık insan ezberi değil, öğrenmeyi öğreniyor. İşte Hayat Boyu Öğrenme faaliyetleri de insana bunu öğretebiliyor" dedi.Tokat il merkezinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce açılan kurslardan 42 bin kişinin kurslara katıldığını söyleyen Dağhan, kursiyer sayısının bir öncekine göre yüzde 10 artış gösterdiğini belirtti.

Bakmadan Geçme