Trafikte Önemli Bir Rahatlama Sağlayacak

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır Güney Kuşak Yolunda yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgiler aldı. 
Güney Kuşak Yolu inceleme gezisine Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları ile ilgili şube müdürleri katıldı.

Çakır: Önemli çalışmalar gerçekleştirdi
Malatya ulaşımında büyük bir rahatlama sağlayacak olan Güney Kuşak Yolunda çalışmalar etaplar halinde devam ediyor. 11,5 kilometre uzunluğundaki Güney Kuşak Yolunda alt yapı çalışmalarının büyük oranda tamamlandığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Malatya trafiğinde önemli bir rahatlama sağlayacak olan Güney Kuşak Yolundaki çalışmalarımız belli bir aşamaya geldi. MASKİ Genel Müdürlüğümüzün burada önemli çalışmaları oldu. MASKİ tarafından, deplase çalışmalarının yanında Üniversite, Çöşnük ve Fırat Mahallelerinin içme suyu ihtiyacını karşılayan ana isale hatlarında da yenileme çalışmaları gerçekleştirildi. Alt yapı çalışmalarının tamamlandığı kısımlarda ekiplerimiz kaldırım çalışmalarını sürdürüyorlar.” dedi.

39 ev daha kamulaştırılıyor
Güney Kuşak Yolu devamında kamulaştırma çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Çakır, “Güney Kuşak Yolumuzun devamında batı istikametinde 39 evin kamulaştırılması için çalışmalarımız devam ediyor. Ev sahiplerinin birçoğu ile anlaşmalar sağlandı. Kamulaştırılan evlerde yıkım çalışmaları devam ediyor. 2018 yılı içerisinde herhangi bir aksilik çıkmadığı takdirde Güney Kuşak Yolu’nu %90 seviyelere getirmiş olacağız. Arkadaşlarımız hafriyat ve dolgu çalışmalarına devam ediyorlar. Malatya trafiğini önemli ölçüde rahatlatacağına inandığımız Güney Kuşak Yolu’nu 2018 yılı içerisinde araçlarımız daha fazla kullanacak.” şeklinde konuştu.

Kuzey Kuşak Yolu bitmek üzere 
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır Kuzey Kuşak Yolunda yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler vererek, “Kuzey Kuşak Yolundaki çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz. Hemzemin geçitler üzerine yapılan üst geçitler tamamlandı. 2018 yılı içerisinde bu yolumuzu asfaltlamaya başlayacağız. Asfaltlama çalışmalarının tamamlanması ile birlikte Kuzey Kuşak Yolumuzu Çarmuzu bölgesinde hizmete açmış olacağız.” dedi. 

Bakmadan Geçme