Trump Şerif Arpaio'yu affettiğini açıkladı

ABD Başkanı Donald Trump, eski Maricopa İlçe Şerifi Joe Arpaio'yu affettiğini açıkladı. Şerif Arpaio'nun ABD Başkanı'nın affına layık birisi olduğunu belirten bir bildiri yayınlandı.ABD Başkanı Trump, Şerif Joe Arpaio'nun Kore...

ABD Başkanı Donald Trump, eski Maricopa İlçe Şerifi Joe Arpaio’yu affettiğini açıkladı. Şerif Arpaio’nun ABD Başkanı’nın affına layık birisi olduğunu belirten bir bildiri yayınlandı.

ABD Başkanı Trump, Şerif Joe Arpaio’nun Kore Savaşı’ndan bu yana 50 yıllık kamu hizmetine dikkat çekerek, Arpaio’nun ABD’lileri "suç ve yasadışı göç felaketlerinden" korumak için özveriyle çalıştığını söyledi.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Başkan Donald J. Trump’ın, Arizona eyaletinin Maricopa İlçesi eski Şerifi Joe Arpaio’yu Başkanlık yetkilerini kullanarak affettiği duyuruldu. Açıklamada, “Altı aydır cezaevinde olan 85 yaşındaki Şerif Joe Arpaio, ulusumuza elli yıldan fazla takdire şayan hizmet verdikten sonra ABD Başkanı’nın affına layık birsi oldu” denildi.Şerif Joe Arpaio, bir hakimin emrini ve göçmenler ile ilgili verilen bir emri reddettiği, kanunları uygulamadığı gerekçesiyle ceza almıştı.

Bakmadan Geçme