Tüfenkci, ''Ülkemizde birçok projeyi AB ile beraber gerçekleştiriyoruz''

Şimdi kararlar almaya çalışıyorlar, AB'nin Türkiye'ye olan bu projelerinin bir kısmını keselim diye. Kesseniz ne olur, kesmezseniz ne olur?'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, "Ülkemizde birçok projeyi AB ile beraber gerçekleştiriyoruz. Şimdi kararlar almaya çalışıyorlar, AB'nin Türkiye'ye olan bu projelerinin bir kısmını keselim diye. Kesseniz ne olur, kesmezseniz ne olur?"

"Bugün Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, bakanlarımız hepsi ayrı ayrı temel atıyor, projelerin açılışını gerçekleştiriyor. Türkiye'yi geldiği nokta itibariyle kolay kolay dize getiremezler, dize de gelmez Allah'ın izniyle. Yeter ki biz sizinle olan irtibatımızı, gönül bağımızı kesmeyelim"


Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Ülkemizde birçok projeyi AB ile beraber gerçekleştiriyoruz. Şimdi kararlar almaya çalışıyorlar, AB'nin Türkiye'ye olan bu projelerinin bir kısmını keselim diye. Kesseniz ne olur, kesmezseniz ne olur?" dedi.
Tüfenkci, AB tarafından desteklenen "Yeşilyurt Meslek Ediniyor" projesinin kapanış ve sertifika töreninde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin iktidara gelişinin 15. yılına girdiklerini anımsattı.
İktidarları döneminde hep engellerle karşılaştıklarını aktaran Tüfenkci, buna rağmen insana hizmet etmeye, kadınları, gençleri kalkındırmaya çalıştıklarını söyledi.
Tüfenkci, Gezi ve Kobani olaylarından Ergenekon ve parti kapatma olaylarına kadar birçok girişimle karşı karşıya kaldıklarını dile getirerek bunların hepsinden de Allah'ın izni, vatandaşların desteği ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde başarıyla çıktıklarını vurguladı.
Her zaman Hakk'a ve halka güvendiklerini ifade eden Bakan Tüfenkci, "15 Temmuz'da bu necip millet kendisini gösterdi. Baktığımız zaman o gün sizin duruşunuz dostlarımızı sevindirdi, düşmanlarımızı üzdü." dedi. 
AB'ye üye olmak istediklerin anlatan Bakan Tüfenkci, ancak hep engellerle karşılaştıklarını belirtti.

Tüfenkci, örtülü ve örtüsüz engellerle bugüne kadar geldiklerine işaret ederek şöyle konuştu; "Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi biz masadan kaçan taraf olmadık. Bugün bir AB projesinin kapanış programındayız. Ülkemizde birçok projeyi AB ile beraber gerçekleştiriyoruz. Şimdi kararlar almaya çalışıyorlar, AB'nin Türkiye'ye olan bu projelerini bir kısmını keselim diye. Kesseniz ne olur, kesmezseniz ne olur?"
Türkiye'deki yatırımların devam ettiğini vurgulayan Bakan Tüfenkci, "Bugün Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, bakanlarımız hepsi ayrı ayrı temel atıyor, projelerin açılışını gerçekleştiriyor. Türkiye'yi geldiği nokta itibariyle kolay kolay dize getiremezler, dize de gelmez Allah'ın izniyle. Yeter ki biz sizinle olan irtibatımızı, gönül bağımızı kesmeyelim." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ise sosyal belediyeciliğin bir başka örneğine bugün bir kez daha şahit olduğunu belirtti. En büyük eksikliklerinin çıraklık ve kalfalık olduğunu ifade eden Çalık, ehil insan bulmak konusunda sorun yaşadıklarını dile getirdi.
Kadınların ev hanımı olmadığını, aynı zamanda evlerin mühendis ve ekonomistleri olduğunu kaydeden Çalık, "Şimdi üretme zamanı. Üretirken de meslek edinmek gerekir. Bu proje de meslek edinmek adına çok önemli bir adım. İnşallah edindiğimiz mesleklerden sonra da burada yapacağınız çalışmalar üretime katkıda bulunacak." değerlendirmesini yaptı.
Konuşmaların ardından Bakan Tüfenkci, Çalık, Malatya Valisi Ali Kaban, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ile protokol üyeleri, sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere belgelerini verdi. 
Bakan Tüfenkci, daha sonra, basına kapalı gerçekleştirilen AK Parti İl Yönetim Kurulu Toplantısı'na katıldı.

Bakmadan Geçme