Tüfenkci,  'Türkiye'ye ekonomi üzerinden bir operasyon yapılıyor'

Bakan Tüfenkci, 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi kapsamında Yeni Sanayi Sitesi esnafını ziyaret etti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yüzde 55’in üzerinde bir oy oranıyla ve cumhurbaşkanı seçildiğinde, güçlü meclis oluşturulduğunda bu Kredi Derecelendirme Kuruluşlarının tamamı milletten gerekli tokadı ve cevabı almış olacaklar" dedi.
Bakan Tüfenkci, 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi kapsamında Yeni Sanayi Sitesi esnafını ziyaret etti.
Ziyaretleri sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Bakan Tüfenkci, "Özellikle 24 Haziran seçimlerine doğru giderken, Kredi Derecelendirme Kuruluşları ve uluslararası finans kuruluşları aracılığıyla Türkiye’ye ekonomi üzerinden bir operasyon yapılıyor.  Moody’s ve Fitch’in bankaları izleme açıklamaları bu operasyonun devamı niteliğinde. 19 Türk bankasının notunun düşürülmesi veya izlenmeye alınması, özel sektördeki şirketlerin izlenmeye alınması, gerekçeleri de gerçekten çok komik. Bir takım yapısal bozukluklar ve finans yükü diyorlar ama baktığımız zaman Türk bankacılık sisteminin hem finans yapısı hem de yönetim yapısı çok sağlam. Bankacılık sektörü sağlıklı ve sağlam bir şekilde yoluna devam etmesine rağmen, geri ödenmeyen kredilere baktığımız zaman Avrupa bankalarından daha düşük düzeyde olmasına rağmen bu tür algılar oluşturmak bu kredi derecelendirme kuruluşlarının neye hizmet ettiğini gösteriyor. Biz bu operasyonlara hazırlıklıyız. Türkiye bunun üstesinden gelecek. Milletimiz 24 Haziran’da bunun cevabını en iyi şekilde verecek. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yüzde 55’in üzerinde bir oy oranıyla ve cumhurbaşkanı seçildiğinde, güçlü meclis oluşturulduğunda bu Kredi Derecelendirme Kuruluşlarının tamamı milletten gerekli tokadı ve cevabı almış olacaklar" ifadelerini kullandı.

AVUSTURYA’NIN CAMİ KAPATMA KARARI
Avusturya’nın Siyasal İslam'la mücadele gerekçesiyle 7 camiyi kapatma kararını da değerlendiren Bakan Tüfenkci, şunları söyledi: "Avusturya’nın Siyasal İslam'la mücadele gerekçesiyle 7 camiyi kapatma kararı da başlı başına bir skandal. Camiler Siyasal İslam’ın merkezi değil, ibadetlerin yapıldığı bir yer. Dolayısıyla camileri bir terör merkezi gibi göstermek ve İslam'ın siyasalı, gayri İslami, kötü niyetli bir yaklaşım sergilemeleri Avusturya’nın ne kadar İslam düşmanı olduğunu açıkça gösteriyor.  Mezhepçi ve dini bir ayrım gözeten bir yaklaşım, kabul edilmesi mümkün değil. Camiler, Müslümanlar için ibadethanedir ve kutsal mekanlardır. Biz nasıl ki havraları, şapelleri veya başka mabetleri kutsal mekan bilip, gerekli itinayı gösterip, oraları 'Siyasal Hıristiyanlığın merkezleridir' diye algılamıyorsak Avusturya ve buna benzer toplumların da bu tür algılarla Müslümanları ve İslam’ı töhmet altında bırakması kabul edilemez. Yaptıklarından utanacakları bu kararı şiddetle kınıyorum."

Bakmadan Geçme