Tüketbir Genel Başkanı Tunç Malatya'da Sorunları Dinledi

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği başkanı Bülent Tunç Malatya ziyaretinde Ramada Plaza Altın Kayısı Otel de düzenlenen istişare toplantısında bir araya gelerek yetiştiricilerin sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.

İl il gezerek Kırmızı et üreticilerinin sorunlarını dinleyen ve ziyaret eden Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği başkanı Bülent Tunç Malatya ziyaretinde Ramada Plaza Altın Kayısı Otel de düzenlenen istişare toplantısında bir araya gelerek yetiştiricilerin sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.
Düzenlenen Toplantıya Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği başkanı Bülent Tunç, Genel Başkan Yardımcısı Konya Birlik Üyesi Nazif Karabulut, Yönetim Kurulu Muhasip Üye ve Bursa Birlik Başkanı Şaban Cetizli, Birlik Yönetim Kurulu Üyesi, Genel Sekreter Adnan Gültek, Üye ve Diyarbakır Birlik Başkanı Hüseyin Yılmaz, Malatya Kırmızı Et Üreticileri Birliği başkanı TUKETBİR Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Taneli, Malatya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hilmi Öksüztepe, TKDK İl Koordinatörü Murat Tunç, MATHAP Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Akın, Süt üreticileri Birliği Başkanı Aziz Kurtoğlu, Birlik yönetim kurulu ve birlik üyeleri, Besiciler, Et ve süt üreticileri katıldı.
Malatya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Taneli yaptığı açılış konuşmasında “ Öncelikle bizim davetimize icabet eden Merkez Birliği başkanımız Sayın Tunç’a ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum.  Bizi sevindirdiniz. Bizim arkamızdasınız. Bu nedenle size teşekkür ediyorum tekrardan.  Burada Tarımsal Kalkınma il müdürümüz, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal daire başkanımız, Elbistan Birlik Başkanımız Hepinize ayrı, ayrı teşekkür ediyorum Allah razı olsun Sağ olun var olun. En büyük sorunumuz şu an yem fiyatlarındaki aşırı zam ve pahalılık. Girdi maliyetleri çok yüksek. Buna bir çözüm bulunmadığı takdirde çok büyük sıkıntıları beraberinde getirecektir ” dedi.

TUNÇ " BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR"

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği başkanı Bülent Tunç ise yaptığı konuşmada “ Buradan Malatya Kırmızı et üreticileri birlik başkanıma ve yönetim kuruluna Teşekkür ediyorum yine arkadaşların hepsini toplamış buradalar Malatyalılar birlik beraberlik içerisinde olduğu için çözemeyeceği hiçbir sorun yok.
Ben de ne zaman buraya gelsem Malatya’da bütün arkadaşları burada topluyor. Sorunu kaynağında çözüyor hallediyor. Bu sorunları Ankara’ya getiriyor takipçisi oluyor. Bugün eti 28 liraya kestiriyorsak en büyük emeği yine Mehmet Taneli’nin Malatya da yapmış olduğu sayın Bakana yaptıkları baskıyla olduğunu samimiyetimle söylüyorum.
O gün et fiyatları 28 lira olacak gibi değildi. Açıklamayacaklardı. Hatta yerli hayvana hiç vermiyorlardı. Ondan sonra da 1 lira daha kondu. 29 lira oldu. Öncelikle bir başarı tek başına olmaz. Bir başarı varsa bu yönetim ve yönetim kurulu Üyeleriyle beraber olur ekiple beraber olur. Ağzınla kuş tutsan yönetimin ile beraber uyum içerisinde çalışmadığımız müddetçe başarılı olma şansınız yok.
Biraz da olsa başarı elde etmişsek yönetim sayesinde olmuştur. Bizleri böyle yoğun bir kalabalıkla karşıladığınız için hepinize teşekkür ediyorum. 2011’den bugüne kadar 2018 yılına kadar yaklaşık 160 bin üyeye ulaştık. 126 tane birlik olduk. Yaklaşık 6-7 sene gibi bir zaman içerisinde.  Belli bir noktaya geldik.” şeklinde konuştu

Bakmadan Geçme