Türk Kızılay Malatya Şubesi'nden Dünya İlk Yardım Günü Etkinliği

Dünya İlk Yardım Günü etkinlikleri kapsamında Türk Kızılay Malatya Şubesi tarafından etkinlik düzenlendi.

Dünya İlk Yardım Günü etkinlikleri kapsamında Türk Kızılay Malatya Şubesi tarafından etkinlik düzenlendi.

İlk yardımın hayat kurtarmadaki önemine dikkat çekmek için tüm dünyada kutlanan Dünya İlk Yardım Günü’nün bu yılki teması “Dijital Dünyada İlk Yardım: Herkese, Her Yerde Her Zaman Ulaşın” olarak belirlendi.

Türk Kızılay Malatya Şubesi tarafından Dünya İlk Yardım Günü kapsamında MALET Konteyner Kentte etkinlik düzenlendi. Kızılay uzmanlarının görev aldığı etkinlikte ilkyardımın tanımı, temel yaşam desteği, havayolu tıkanıklıkları, kanamalarda ilkyardım, yaralanmalarda ilkyardım, bilinç bozukluklarında ilkyardım, zehirlenmelerde ilkyardım ve böcek sokmalarında ilkyardım konularında vatandaşlara bilgi aktarımı yapıldı.

Türk Kızılay Malatya Şubesi tarafından yapılan açıklama da ise şu bilgiler yer aldı:  

“İlk yardımın hayat kurtarmadaki önemine dikkat çekmek için tüm dünyada kutlanan Dünya İlk Yardım Günü’nün bu yılki teması “Dijital Dünyada İlk Yardım: Herkese, Her Yerde Her Zaman Ulaşın” olarak belirlendi. Bu tema ile ilk yardım eğitiminin alınması ve unutulmasının önüne geçmek amacıyla ilk yardım mobil uygulamalarından yararlanılabileceği vurgulanıyor. Her evde bir ilk yardımcının olmasını hedefleyen Kızılay da bugüne kadar 336 bin 550 kişiye sertifikalı ilk yardım eğitimi, 702 bin 948 kişiye de yüz yüze bilgilendirme eğitimleri verdi.

Trafikte, evde, iş yerlerinde ve okullarda her gün şahit olduğumuz onlarca irili, ufaklı kaza meydana gelebiliyor. Ölümlü kazaların yüzde 25’i en güvenli yer saydığımız evlerimizde gerçekleşiyor. Düşme ve çarpmalar, kesikler, kırıklar, kanama, yabancı cisimlerle boğulma veya tıkanma, suda boğulma, zehirlenme, yanıklar, elektrik çarpması ve ateşli silah yaralanmaları gibi kaza ve acil durumlarda ilk yardım bilmek ise hayat kurtarıyor. Her yıl eylül ayının ikinci Cumartesi kutlanan “Dünya İlk Yardım Günü” ise acil durumlarda ilk yardımın önemine dikkat çekiyor. Ülkemizde ilk yardım uygulamalarını yaygınlaştırmak ve tüm bireyleri ilk yardım konusunda eğitmek amacıyla Kızılay da ilk yardım eğitimleri gerçekleştiriyor.

“Dijital Dünyada İlk Yardım” teması kapsamında her evde bir ilk yardımcı olması hedefine adım adım ilerleyen, eğitim ve seminer programlarını arttırarak devam ettiren Kızılay, ülke genelindeki 34 İlk Yardım Eğitim Merkezi ile toplumda ilk yardım bilinci oluşturmak, ölüm ve yaralanmaların azaltılmasına katkı sağlamak amacıyla sertifikalı ve bilgilendirici eğitim çalışmalarına devam ediyor.

Bu yılın teması çerçevesinde sunulan “Herkese, Her Yerde Her Zaman Ulaşın” mesajı ile Küresel İlk Yardım Referans Merkezi tarafından 191 ülkede kullanılmak üzere İlk Yardım Mobil Uygulaması Android veya IOS platformlarında yayınlandı. Bireyler cep telefonlarına indireceği IFRC First Aid uygulamasında yer alan ülkemize ait Türkçe seçenekle ilk yardım bilgilerine her yerden ve her zaman ücretsiz olarak ulaşabiliyor.

Kızılay, ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı ile iş birliği içerisinde ilkokul öğrencilerinden başlayarak toplumun her kesimine ilk yardım öğretebilecek içerikleri kuruluşların kullanımına sunuyor”

Bakmadan Geçme