'Türkiye Benim de Vatanım' belgeseli

Azerbaycanlı yönetmen Musaoğlu'nun imzasını taşıyan ve 10 Şubat'ta gösterime girecek belgeselde, 15 Temmuz darbe girişiminde, Türkiye'de yaşanan olaylar, Azerbaycanlıların gözüyle beyaz perdeye aktarıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin yapımını üstlendiği ve Azerbaycanlı yönetmen Elçin Musaoğlu'nun imzasını taşıyan "Türkiye Benim de Vatanım" isimli belgeselin galası 10 Şubat'ta yapılacak.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 15 Temmuz gecesi gerçekleşen darbe girişiminde Türkiye'de yaşanan olayların, Azerbaycanlıların gözüyle beyaz perdeye aktarıldığı "Türkiye Benim de Vatanım" isimli belgesel, ünlü yönetmen Elçin Musaoğlu imzasıyla seyirciyle buluşacak. 

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 9-16 Kasım 2017 tarihleri arasında 7'nci kez düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivali'nde birçok etkinlik tüm yıla yayılarak gerçekleştirildi ve 15 Temmuz darbe girişimini konu alan bir belgeselin yapımı da üstlenildi.

Belgeselin çekimleri Bakü, İstanbul, Ankara, Sakarya ve Malatya'da gerçekleştirildi.

Azerbaycanlı sanatçı, iş adamı ve bazı vatandaşların o geceye dair izlenimlerini içeren, Türkiye'de yaşayan Azerbaycanlıların 15 Temmuz'da yaşadıkları çarpıcı olayları da tanıkların gözünden aktaran belgeselin tanıtımı, Malatya Uluslararası Film Festivali Başkanı ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın ev sahipliğinde 10 Şubat 2018 Cumartesi akşamı Malatya'da gerçekleştirilecek.

Galaya Azerbaycan'ın yanı sıra Türkiye'den de çok sayıda davetli katılacak.

Açıklamada, görüşlerine yer verilen Ahmet Çakır, Türkiye ve Azerbaycan'ın çok derin bağlarla birbirine bağlı iki ülke olduğuna işaret ederek, 15 Temmuz darbe girişimini konu alan "Türkiye Benim de Vatanım" isimli belgeselinin yapımını üstlenmekten mutluluk duyduklarını belirtti.

 Çakır, belgeselin Türkiye ve Azerbaycan kardeşliğini beyaz perdeye taşıyacağının altını çizdi.

7. Malatya Uluslararası Film Festivali'nin direktörlüğünü yapan sinema yazarı Suat Köçer ise belgeselde Azerbaycanlıların 15 Temmuz darbe girişimi karşısında Türk halkıyla birlikte verdikleri mücadeleyi ve o geceye dair yaşadıkları çarpıcı olayların aktarıldığını bildirdi.

 Köçer, belgeselin Malatya'da yapılacak galanın ardından 11 ve 12 Şubat tarihlerinde Malatya Avşar Sineması'nda da izleyiciyle buluşacağını kaydetti.

Bakmadan Geçme