Türkiye Yamaç Paraşütü Akrobasi Şampiyonası

Dün sporcuların yamaç paraşütü akrobasi yarışmalarıyla başlayan şampiyonaya bugün yarışmalarla devam edildi.

Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, "Artık Tunceli turizmiyle, kültürüyle, yöresel güzellikleriyle, misafirperver insanlarıyla, endemik bitkileri, Munzur ve Pülümür çaylarıyla, gondolları, gezi tekneleri, sürat motorlarıyla tanınıyor"

Türkiye Hava Sporları Federasyonu ve Tunceli Valiliği tarafından organize edilen Türkiye Yamaç Paraşütü Akrobasi Şampiyonası etkinlikleri kapsamında tandem pilotları bin 200 rakımlı tepeden vatandaşlarla atlayış yaptı.

Dün sporcuların yamaç paraşütü akrobasi yarışmalarıyla başlayan şampiyonaya bugün yarışmalarla devam edildi.

Şampiyona etkinlikleri kapsamında kente gelen 15 tandem pilotu, Köklüce köyü yakınlarındaki bin 200 rakımlı tepeden vatandaşlarla ücretsiz atlayışlar gerçekleştirdi.

Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, gazetecilere yaptığı açıklamada, yapılan yatırımlar ve organizasyonlarla Tunceli'nin huzur şehri olduğunu söyledi.

Tunceli'de, Cumhurbaşkanının ve bakanların desteğiyle çok kısa sürede vatandaşların yıllardır özlem duyduğu projeleri hayata geçirdiklerini belirten Sonel, Tunceli'nin hızla modern ve yaşanılabilir bir kente dönüştüğünü belirtti.

Tunceli'nin doğal güzellikleriyle anılır hale geldiğini söyleyen Sonel, "Artık Tunceli turizmiyle, kültürüyle, yöresel güzellikleriyle, misafirperver insanlarıyla, endemik bitkileri, Munzur ve Pülümür çaylarıyla, gondolları, gezi tekneleri, sürat motorlarıyla tanınıyor." dedi.

Şampiyona etkinlikleri içine vatandaşlar için çeşitli aktiviteler eklediklerini anlatan Sonel, şunları kaydetti:

"Bizim yöre insanımız da bu şampiyonada yamaç paraşütü yapmanın tadına vardı. İlk kez uçanlar oldu. Vatandaşlarımız memnun birkaç gündür. Çocuklarımız, gençlerimiz, yaşlılarımızın hakikaten o tebessümü bizleri mutlu ediyor. Şampiyona etkinliklerinde gençlerimiz uçtu, vatandaşlarımız uçtu. Hakikaten bunlar güzel şeyler."

"Tunceli Türkiye'nin Norveç'i"

Türkiye Hava Sporları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Saim Yılmaz ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tunceli'ye Vali Tuncay Sonel'in daveti üzerine geldiklerini ve Tunceli'nin doğasına hayran kaldıklarını vurguladı.

Tunceli'de hava sporları branşında ciddi bir potansiyelin olduğunu ve bunu açığa çıkarmak için organizasyon yaptıklarını ifade eden Yılmaz, şunları dile getirdi:

"Yaklaşık 70 kişilik bir grupla geldik buraya. Bu 70 arkadaşımız şu an inanılmaz mutlular. Müthiş bir doğa ve misafirperverlikle karşı karşıya kaldık. Hava sahası olarak çok iyi bir potansiyele sahip. İnşallah bundan sonraki amacımız burada Avrupa ve dünya şampiyonları yapmak. Çünkü buranın halkı bunu hak ediyor. Biz de Türk Hava Sporları Federasyonu olarak bunu gerçekleştirmek için elimizden geleni yapacağız." 

Doğa, su ve hava sporlarını seven tüm sporcu ve vatandaşları Tunceli'ye davet eden Yılmaz, "Doğa sporlarıyla ilgili yalnız yamaç paraşütü değil, su kayağı, trekking, rafting hepsi yapılabilir. Hepsini aynı anda küçük bir alanda yapabiliyorsunuz. Tüm halkımıza şunu söylemek istiyorum ki, buraya geldiğinizde inanılmaz bir doğa ve misafirperverlikle karşılaşacaksınız. Çünkü burası şahane bir yer ve Türkiye'nin Norveç'i diyebilirim. Bu kadar iddialıyım." dedi.

Bakmadan Geçme