Ülkücü Şehit Bleda Aybars Tekin Vefatının Yıldönümünde Mezarı Başında Anıldı!

Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanı Hüseyin Kayış ve genç ülkücüler, 1980 yılında İstanbul Bağcılar' da 3 devrimci militanın silahlı saldırısı sonrası şehit düşen Kahramanmaraşlı Bleda Aybars Tekin' i ölümünün 38. Yıldönümünde mezarı başında andılar.

Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanı Hüseyin Kayış ve genç ülkücüler, 1980 yılında İstanbul Bağcılar’ da 3 devrimci militanın silahlı saldırısı sonrası şehit düşen Kahramanmaraşlı Bleda Aybars Tekin’ i ölümünün 38. Yıldönümünde mezarı başında andılar.
Batılın karşısında hakkı söylediği için çok sevdiği öğretmenlik mesleğinden edilen ancak haklı mücadelesinden hiçbir zaman vazgeçmeyen Ülkücü Şehit Blade Aybars Tekin’ in hayata gözlerini yummasının ardından 38 yıl geçti. 8 Temmuz 1980 sabahı 7 yıllık eşi Nurten Hanımla vedalaşarak, 9 günlük bebeği Afşin’ i son kez öptükten sonra anarşistlerin kurşunuyla şehit düşen Tekin’ i genç ülkücüler, unutmadı.

ÜLKÜCÜ ŞEHİT BLEDA AYBARS TEKİN KİMDİR?
Kahramanmaraşlı Ülkücü Şehit Bleda Aybars Tekin, ilk ve orta öğrenimini Kahramanmaraş’ta tamamladı. İstanbul Üniversitesi tarih bölümünden mezun oldu. Kısa bir süre öğretmenlik yaptı. MİSK’e(Milliyetçi İşçi Sendikaları K) bağlı ÇELİK-İŞ Sendikasında genel sekreterlik görevini üstlendi. Aynı zamanda İstanbul Kale Kilit fabrikasında İşletme müdürlüğü yapıyordu. Evli ve şehit edildiğinde 9 günlük olan bir erkek çocuğu vardı.

TARİH: 8 TEMMUZ 1980: ÜLKÜCÜ ŞEHİTLERİN KARA SABAHI
8 temmuz 1980’de sabah saat 7,50 sıralarında, Fabrikaya ait olan Turgut Deniz’in kullandığı servis otosuyla ve yanında İdare amiri Turgut Çelme’yle birlikte Fabrikaya gidiyorlardı. THKP-C örgütü mensubu olan biri kız 4 devrimci solcu-komünist militan İstanbul Bağcılar Atatürk Caddesi köprü durağında ülküdaşlarımızın önünü ellerinde silahla kestiler. 3 devrimci solcu-komünist militan silahlarını ateşledi. Arabayı kullanan Turgut Deniz beyninden kurşunlanarak direksiyon başında şehit oldu. Bleda Aybars Tekin ve Turgut Çelme ağır yaralandı. İstanbul Tıp Fakültesi hastanesine kaldırılan ülküdaşlarımız yolda şehit oldu.
 

Bakmadan Geçme