Üniversitede Aşure Günü etkinliği

İnönü Üniversitesi Sosyal ve Entelektüel Faaliyetler Topluluğu (İNÜSEFT) tarafından Yeşilyurt Belediyesi sponsorluğuyla Aşure Günü etkinliği düzenlendi.Mudanya Meydanında düzenlenen etkinliğe, Yeşilyurt Belediye Başkanı Yardımcısı...

İnönü Üniversitesi Sosyal ve Entelektüel Faaliyetler Topluluğu (İNÜSEFT) tarafından Yeşilyurt Belediyesi sponsorluğuyla Aşure Günü etkinliği düzenlendi.

Mudanya Meydanında düzenlenen etkinliğe, Yeşilyurt Belediye Başkanı Yardımcısı Murat Türksoy, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nusret Akpolat, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Önal, Kültür ve Spor Dire Başkanı Ömer Çelik, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Gökhan Tuncel akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Sosyal ve Entelektüel Faaliyetler topluluğu Başkanı Yasin Levent Doğan yaptığı açıklamada “Bugün topluluğumuz mübarek Muharrem ayı dolayısıyla aşure dağıtmaya karar verdi. Gurbette olan arkadaşlarımız var. Aşure gibi bir tatlıyı yapmak oldukça zor. Bizler de gurbette olan kardeşlerimizin yanında olabilmek ve onlarla aynı sofrada buluşabilmek için 2 farklı sloganla yola çıktık. İlki ‘gurbetteyim, aşure yemedim demeyin aşure yemeye gelin. İkincisi ise ’Aşure gibi bir milletiz. Sensiz şekersiziz. Aşuremizi tatlandırmaya bekleriz’ gibi sosyal mesajlı sloganlardı. Tabi ki bu faaliyetler sponsorsuz olmuyor. Başından beri bizleri kırmayarak sponsor olan Yeşilyurt Belediyesi gibi büyük bir ailemiz var. Sayın Hacı Uğur Polat’a teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.Sosyal ve Entelektüel Faaliyetler Topluluğu Başkan Yardımcısı Furkan Kayıkcı ise İnüseft olarak amaçlarının Malatya ve İnönü Üniversitesini en iyi şekilde tanıtabilmek olduğunu belirterek okulun sosyal faaliyetlerini daha canlı ve kültürel hale getirmek istediklerini söyledi.

Bakmadan Geçme