Vali Baruş, Doğanşehir İlçesinde Toplantı Ve Ziyaret Ve İncelemelerde Bulundu

Malatya Valisi Aydın Baruş, Doğanşehir İlçesinde Toplantı Ve Ziyaret Ve İncelemelerde Bulundu

Vali Aydın Baruş, Doğanşehir ilçesinde başta genel güvenlik ve asayiş konuları olmak üzere ilçedeki yatırım çalışmaları, içme suyu ve kanalizasyon, elektrik, meralar, ağaçlandırma ile eğitim ve sağlık konularındaki ihtiyaç ve sorunlar ile ilgili ilçenin yaşam kalitesini arttırmak, Devletimizin sağladığı imkânlarla halkımıza daha iyi hizmet sunabilmek için yapılacak çalışmalar üzerinde muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleri ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Doğanşehir İlçesinde İlçe Kaymakamı Murtaza Ersöz, İlçe Belediye Başkanı Vahap Küçük ve Kurum Müdürleri tarafından karşılanan Vali Aydın Baruş, toplantı öncesi Vahap Küçük Meslek Yüksek Okulunda incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgiler aldı. Meslek Yüksek Okulunun kafeteryasında öğrencilerle çay içerek bir süre sohbet eden Vali Aydın Baruş toplantı salonuna geçti.

MUHTARLAR DEVLETİMİZİN KOLU KANADIDIR

Toplantı öncesi Vali Baruş yaptığı konuşmada, “Gerek kaymakam olarak çalışırken gerekse vali olarak çalışırken her zaman vatandaşlarımızın sorunlarını dertlerini takip etme de muhtarlarımız bizim kolumuz kanadımız oldu. Biz muhtarlarımız vasıtasıyla insanlarımızın gerçek hayatta karşılaştıkları sorunlara ve problemlere vakıf olduk ve onlara çözüm bulmaya çalıştık. Çünkü bizim ilk elden bütün sorunlara hâkim olmamız onları öğrenmemiz mümkün olmuyor. Bu anlamda muhtarlarımız aslında devletin kamu hizmetlerinin, belediye hizmetlerin en uç noktadaki takipçisidir.  Muhtarlarımız vatandaşımızın oylarıyla seçilen ve demokratik bir usulle göreve gelen kimseler oldukları için aynı zamanda da yerel yönetimin sözcüleridir. Muhtarlarımızı biz de çok önemsiyoruz devletimiz çok önemsiyor. Hepimizin bildiği gibi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncelik verdiği kişiler arasında her zaman muhtarları tercih ediyor, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde muhtarlarımızı peyderpey ağırlıyor ve onlara verdiği önemi her konuşmasında vurguluyor. Bu anlamda da sizlere verilen öneme binaen muhtarlarımızda görevlerini hassasiyetle yerine getirirlerse sorumluluklarının bilincinde olurlarsa memleketimiz çok daha güzel olur. Değerli muhtarlarımız memleketimizin birlik beraberliğinin sağlanmasında çok önemli rolünüz var. Çünkü vatandaşımızın yanında olmak, onların dertleriyle ilgilenmek, devletin vatandaşına her zaman sahip çıktığını gösterir. 
BERABERCE VATANDAŞIMIZIN HUZURUNU TEMİN EDELİM
Bu toplantı sizin sorunlarınızı dile getirmenizi sağlayarak toplantının asıl amacına ulaşmasını sağlamaktır. Huzur ve güvenliğin sağlanması, vatandaşımızın akşam evine gittiğinde rahat, huzurlu bir şekilde uyuması hepimizin görevidir. Değerli muhtarlarımız başta valiniz olmak üzere kaymakamlarımız, kolluk kuvvetlerimiz, emniyetimiz, jandarmamız geleceğimiz için çalışıyoruz. Ancak bu çalışmayı yaparken mutlaka sizin yardımınızı almaya ihtiyacımız var. Çünkü siz her zaman insanlarımızın içindesiniz, mahallemizde olabilecek her türlü hadiseden haberiniz oluyor ve bu hadiselerin yukarıya zamanında iletilmesinde ve gereken tedbirlerin zamanında alınması noktasında çok önemli rolünüz var. Vatandaşlarımızın güvenliğini etkileyecek tatsız olaylar varsa mutlaka bunları jandarmamıza, emniyetimize bildirin, bizlerde zamanda müdahale ederek vatandaşımızın huzurunu temin edelim. Diğer taraftan okullarımızın güvende olması çocuklarımızın güven içerisinde okullara gitmesi çok önemli, okullarımızın çevresinde gerekli tedbirleri alıyoruz. 
OKUL ÇEVRELERİNİ DAHA GÜVENLİ HALE GETİRDİK
İçişleri Bakanımızın talimatı ile özellikle bu yıl okullarımızda kolluk görevlisi ve özel güvenlik görevlisi görevlendirme noktasında büyük aşama kaydettik. İşkur vasıtasıyla alınan bu elemanlar hem okulların güvenliğine katkı sağlıyor hem de okul çevresinde olabilecek suçların önlenmesinde, bildirilmesinde önemli rol oynuyor. Bu noktada mutlaka okul idarelerimiz de muhtarlarımızla iletişim halinde olsun. 
Çocuklarımızın iyi yetişmesi, iyi eğitim alması içinde bulunduğumuz yüksekokul da gayet modern ve Doğanşehir gibi bir ilçede bulunması da büyük bir şans. Diğer ilçelerimize de örnek oluşturan bir okul, bu okulu yapan insanlar, hayır sahibi insanlar. Çocuklarımızın burada çok daha iyi eğitim alması, dışarıdan öğrenci gelmesi için de yapmışlar. Doğanşehir’in gelişimine önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. 
SAĞLIKTA DEVRİM YAPTIK
Diğer taraftan sağlık hizmetlerinin tüm vatandaşlarımıza sağlanması da devletimiz ve hükümetinizin son yıllarda yapılan hamlelerle çok ivme kat etti. Artık bakılacak bir konu olduğunda vatandaşımız telefonunda tek bir telefon tuşuna basarak 112’yi arayarak ambulans isteyerek evinden ambulansla hastaneye götürülme imkânına sahip oldu. Yaşı müsait olanlar bilir geçmişte hayal edilemeyecek bir şeydi. Düşünün ilçe merkezine 40-50 km uzaklıkta bir köyden de ambulans gidip hastayı alıyor, hastaneye ulaştırıyor. Gerçekten devletimize ve bunu sağlayan insanlara çok dua etmemiz lazım. Özellikle yaşlılar ve yatalak hastalar için söylüyorum, bunların bir sağlık yardımına ihtiyacı olduğunda mutlaka muhtarlarımız olarak devreye girin, sağlık ekipleriyle iletişime geçin, gerekirse 112’yi arayın ve mutlaka vatandaşımıza yardımcı olun. 
GEÇİM SIKINTISI YAŞAYAN TÜM AİLELERE ULAŞILACAK
Sosyal yardımlar konusunda devletimiz çok hassas, bakanlarımız çok hassas; Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız o kadar çok sosyal yardım türünde hizmet veriyor ki artık bugün; ben çaresizim geçimimi sağlayamıyorum, çocuklarıma bakamıyorum diyebilecek aile kalmadı yani bunu diyebilen ailede varsa burada bizim kusurumuz var demektir. Özellikle engelli, kimsesiz, dul ve yetim aileler varsa geçim sıkıntısı çeken aileler varsa mutlaka kaymakamlığımıza bildiriyoruz. 
Hastanelerimiz ve Sağlık Müdürlüğümüz palyatif bakım çerçevesinde gerekli hizmeti veriyor. Artık kendine bakamayacak durumda olan, elden ayaktan düşmüş, zorunlu ihtiyaçlarını bir kişi yardımını sağlayabilecek olan insanları, hastaları kastediyoruz. Bu durumdaki hastaların hizmet almasını sağlamamız lazım. Bunlardan haberimiz olsun ki kaymakamımızı haberdar edin ki kaymakamlığınız zamanında devreye girsin. 
BİZİ BEKLEYEN EN BÜYÜK TEHLİKELERDEN BİRİSİ UYUŞTURUCU BELASI
Diğer önemli bir konu; “Uyuşturucu ile Mücadele”. Muhtarlarımıza sesleniyorum; özellikle okullarımızın çevresinde, sokak aralarında böyle bir şüpheli durum söz konusu ise, kulağınıza böyle bir duyum geldiği takdirde önemsiz demeyin ve mutlaka kolluk ekiplerini haberdar edin. Biz zamanında müdahale yapalım ki gençlerimizin bağımlılıktan uzak kalmasını sağlayabilelim. İçişleri Bakanımızın kararlılığı, devletimizin ve kolluk kuvvetlerimizin feragati sayesinde Terör ile mücadele de büyük mesafe kat ettik artık bitirme noktasına getirdik ama bizi bekleyen en büyük tehlikelerden birisi uyuşturucu belası. İnsanları sadece öldürmekle kalmıyor; gençleri düşünemez, kendine bakamaz hale getiriyor ve böylece o toplumun geleceği tehlikeye girmiş oluyor. Sadece terör ülkenin geleceği için tehlikeli değil aynı zamanda uyuşturucu ve bağımlılık yapıcı diğer maddelere de zamanında müdahale yapmamız için sizlerin yardımına ihtiyacımız var. İçişleri Bakanımızın üzerinde durduğu önemli konulardan birisi de bunu valiliğimizin genelgesiyle de muhtarlığımıza duyurdu. Siz mahallemize sahip çıkarsanız mahallemizdeki sosyal organizasyonlarda, toplu organizasyonlarda, düğünlerde o düğün sahibine gerekli uyarıları yaparsanız; “kesinlikle burada silah atılmayacak” diye böylelikle tatsız olayları önlemede önemli işler yapmış oluruz. Eğer gerekli uyarıları yapmazsanız yaşanacak olaylarda silah atılmasını engellemediğiniz için ilk siz sorumlusunuz ve muhtarın da gerekli uyarıları yapmadığını duyduğumuz takdirde ben buradan söylüyorum muhtarlarımızla ilgili gerekli soruşturma iznini veririm. 
Mart ayının sonunda mahalli seçimler yapılacak. Şimdiden herkese hayırlı olmasını diliyorum. Seçimlerin tartışmalı hale gelmesine neden olabilecek her tür hadiselere kesinlikle izin verilmeyecek. Sahte ve gerçeğe aykırı ikamet bildirimlerine müsaade edilemeyecek. 
İnşallah Doğanşehir için gelecek hayırlara vesile olur. Burada kaymakamlığız, belediye başkanımız elbirliğiyle güzel işler yapmışlar. Bundan sonrada böyle devam edecekler inşallah. Tabii ki Doğanşehir için büyük bir tarihtir ki çok değerli belediye başkanımız ilçemiz için seferber olmuş. Her ilçede böyle şans yakalanmaz. Bunun iyi değerlendirilmesi lazım. Hep birlikte Malatya mızı çok daha güzel, mutlu bir şekilde yaşanmasını temin edeceğiz. Beni dinlediğiniz için çok teşekkür ediyorum görevlerinizde başarılar diliyorum Allah yardımcınız olsun ” dedi.

Toplantıda Kurum müdürleri sırayla kürsüye gelerek çalışmaları hakkında bilgilendirme yapmalarının ardından Mahalle Muhtarları sorun, talep ve önerilerini şifai olarak iletirken ilgili daire müdürleri de muhtarların sorun ve taleplerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

İlçenin sorunları müzakere edilerek talepler ve sorunlar dinlendi ve çözüm geliştirilmesi yönünde görüşler alındı.

Turgut Özal Üniversitesi Vahap Küçük Meslek Yüksek Okulunda düzenlenen toplantıya İlçe Kaymakamı Murtaza Ersöz, İlçe Belediye Başkanı Vahap Küçük, İl Jandarma Komutanı J. Albay Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, Büyükşehir Belediye Başkanlığı yetkilileri, Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü yetkilileri, Vakıflar Bölge Müdürlüğü,  İl Afet Acil Durum Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Kadastro Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Defterdarlık, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Fedaş-Aksa Müessese Müdürlüğü, DSİ 92. Şube Müdürlüğü, Orman ve Şu İşleri Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğü ve Karayolları 81. Şube Şefliği Yetkilileri, Mahalle Muhtarları, Siyasi Parti Temsilcileri ve Kanaat Önderleri katıldı.
 
Toplantı sonunda Muhtarlar Vali Baruş’u ilçelerinde görmekten duydukları memnuniyeti ifade ederek böyle geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirmiş olmasından dolayı teşekkürlerini ilettiler.

Bakmadan Geçme