Vali Baruş, Gazi ve Şehit Aileleri Vakıf Ve Derneklerine İade-İ Ziyarette Bulundu

Vali Aydın Baruş,  iade-i ziyaretler kapsamında ilk ziyaretini Emniyet Teşkilatı Vazife Malulleri ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği Malatya Şubesine gerçekleştirdi.

Vali Aydın Baruş, Malatya’da faaliyet gösteren Emniyet Teşkilatı Vazife Malulleri ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği’ni ziyaret etti. 
 
Vali Aydın Baruş,  iade-i ziyaretler kapsamında ilk ziyaretini Emniyet Teşkilatı Vazife Malulleri ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği Malatya Şubesine gerçekleştirdi.
 
Vali Baruş, burada dernek başkanı Sıddık Selçuk ve dernek üyeleri ile sohbet ederek onların sıkıntı ve isteklerini dinledi.

İkinci ziyareti Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Malatya Şubesi olan Vali Baruş, burada Vakıf Başkanı Muharrem Kıbrıs ve dernek üyeleri ile sohbet ederek onların sıkıntı ve isteklerini dinledi.
 
Daha sonra Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Malatya Şubesini ziyaret eden Vali Baruş, burada dernek başkanı Mustafa Gözükara ve dernek üyeleri ile birlikte sohbet ederek onların sıkıntı ve isteklerini dinledi.
 
Son olarak Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şubesini ziyaret eden Vali Baruş, dernek başkanı H. Ziya Öztürk ve Dernek üyeleri ile bir araya geldi.

Ziyaretlerde Vali Baruş,  “Bugün iade-i ziyaretler kapsamında Gazi ve Şehit Aileleri Vakıf ve Derneklerimizi ziyaret ederek sizlerin hal ve hatırlarını sormanın büyük bir onurunu yaşıyorum. Şehit ailelerimiz, gazilerimiz her zaman bizim aile efradımız gibi böyle düşünürüz. Onların dertleri, onların sorunları bizim sorunumuz. Çünkü şehitlerimiz devletimizin birlik beraberliği, bekası için milletimizin huzur ve güven içerisinde yaşamaları için canlarını feda ettiler.Bu fedakârlığın borcunu hiçbir zaman da ödemeyiz, bunun bilincindeyiz. Bugün biz bu memleket toprakları üzerindesağlık, mutluluk ve huzuriçerisinde şehitlerimizin kanlarıyla yoğurulmuş mukaddes topraklarda hayat sürmenin şerefini yaşıyorsak bütün bu güzellikleri onlara borçluyuz. Bunu hiçbir zaman da unutmuyoruz. Gazilerimiz de bizim onurumuzdur, şerefimizdir.Onların ayağına bir taş değmesine hiçbir zaman da tahammül edemeyiz. Onların da sorunları olduğu takdirde,bizlereiletmek istedikleri hususlar olduğu takdirde kapımız 24 saat açıktır.Evimizin kapısıda,Valiliğin kapısı da her zaman açıktır. Hem devletin kapısı olması münasebetiyle hem de ben sizlerden biri olmam münasebetiyle o kapıyı daima açık tutmaya çalışacağım.İnşallah bunda da sizlere mahcup olmayız. Sizlere olan minnet borcumuzu hiçbir zaman ödeyemeyiz.Toplumda da Şehit Ailelerimize,Gazilerimize saygı ve sevgi gösterilmesini her zaman tavsiye ediyoruz. Çünkü yeni nesillerimizi de bu sorumluluğun verdiği bilinçle yetiştirmemiz lazım.Şehitlerimizin kanı, ay yıldızlı al bayrağımıza rengini veren kandır.Gazilerimizin fedakârlığı da her zaman bizim yaşam onurumuz olarak bizleri şereflendirmeye devam edecektir.Bugün beni misafir etmenizden dolayı teşekkür ediyorum.Şehit Ailelerimize sabır,metanet diliyorum. Gazilerimize de Allah sağlık, sıhhat versin.Bundan sonraki ömürlerinde deinşallah evlatları ile birlikte aile fertleriile birlikte güzel bir hayat sürsünler. Hala vatanımızın birlik beraberliği için gerek cephelerde mücadele eden Askerlerimize,gerekse memleketimizin asayişini emanet ettiğimizPolisimize, Jandarmamıza Allah kolaylıklar versin, her türlü kötülüklerden onları muhafaza etsin” dedi.

Gaziler ve Şehit Aileleri Vakıf ve Dernek Başkanları ve üyeleri de iade-i ziyaret münasebetiyle Vali Baruş’uağırlamaktan mutluluk duyduklarınıifade ederek Gaziler ve Şehit Ailelerine karşı göstermiş olduğu hassasiyet ve ilgiden dolayı Vali Baruş’a teşekkür ettiler.

Bakmadan Geçme