Vali Kaban 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Malatya Valisi Ali Kaban, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kaban, mesajında, öğretmenlerin insana dair bütün erdemleri azim ve fedakarlıkla çocuklara öğretme çabası gösteren toplum mimarlarları olduğunu belirtti.

Ailelerinden sonra öğrencilerin rol modellerinden birinin öğretmenler olduğuna vurgulayan Kaban, şunları kaydetti:

"Öğretmenler ilim ve irfanı, bilgi ve teknolojiyi genç beyinlere işleyen, bilgiyi aktarmaktan ziyade bilgiye ulaşmayı ve onu paylaşmayı öğreten ve görevini icra ederken her türlü fedakarlığı sergileyen münevver insanlardır. Bu anlamda ülkemizin geleceğini teminat altına almak hususunda en önemli görevlerden biri hiç şüphesiz öğretmenlerimize düşmektedir. Öğretmenlerimizin çalıştıkları ortamlarda karşılaşacakları eksiklik ve aksaklıkları sağduyu ve hoşgörü ile çözüme ulaştıracaklarından şüphem yoktur."

Öğretmenlerin, öğrencilerini öz kardeşleri, evlatları gibi bağırlarına basacaklarından şüphe etmediklerini aktaran Kaban, "Her geçen gün daha da büyüyen ve güçlenen Türkiye Cumhuriyeti devletimizin önlenemez yükselişine ilim ve irfanlarıyla omuz vereceklerinden zerrece şüphem yoktur. Haklarının hiçbir şekilde ödenemeyeceği inancıyla, yaratılmışların en şereflisi olan insanın tekamülü uğrunda ömrünü vakfeden öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme