Vali Kaban, Ahilik Kültür Haftası Programına Katıldı

Vali Ali Kaban, Ahilik Kültür Haftası ve Ahilik Bayramı nedeniyle Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlenen programa katıldı.

Programa Vali Ali Kaban, Malatya AK Parti Millet Vekili Öznur Çalık, Malatya CHP Millet Vekili Veli Ağbaba, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, İlçe Belediye Başkanları, Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve  Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile esnaf odası başkanları katıldı. 
Vali Ali Kaban konuşmasında: “Gerçekten bu anlamda Ahilik bir yönüyle kardeşlik yani sevginin içinde barındırıldığı bir husus bir yönüyle de pabucunu dama atacak kadar da sert ilkeleri olan prensipli bir sistematiğin adı. Bunun 21. yüzyılda da toplumsal dönüşümler çağında da devam ettirilmesi gerekiyor. Bütün sistematik içerisinde milattan önce 1000 tarihinde bir kutsal metinde geçen bir ibareyi de ifade ederek sözlerime son vermek istiyorum. Orada diyor ki: “güneşin altında yeni bir şey yok.” Milattan sonra 2000. yıldayız aradan 3000 sene geçmiş tekrar yeni bir şey yok. Her nesil kendi çağını yaşıyor ve kendi kitabını yazıp gidiyor. İnşallah biz de güzel bir yaşam ve güzel bir kitap yazarak devam ettirerek bitiririz. Sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.
Şed Kuşatma töreninin gerçekleşmesinin ardından tören Vali Kaban ve protokol tarafından “Yılın Ahisi Ödülü”, “Yılın Kalfası Ödülü” ile “Yılın Çırağı Ödülü”nün verilmesi ile sona erdi.

Bakmadan Geçme