Vali Kaban, Aslantepe Höyüğü'nü ziyaret etti

Malatya Valisi Ali Kaban, Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) 'Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Aslantepe Höyüğü'nde incelemelerde bulundu.

Malatya Valisi Ali Kaban, Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) "Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi"nde yer alan Aslantepe Höyüğü'nde incelemelerde bulundu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Kaban, incelemesi sırasında Roma La Sapienza Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Aslantepe Höyüğü Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Marcella Frangipane ile Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yılmaz Selim Erdal'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

Vali Ali Kaban, höyüğün 7 bin yıllık geçmişe sahip bir medeniyetin yaşandığı yer olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Burası hem dünya hem de Türkiye için de önemli bir yer. Burasının daha bilinir, Malatyamız'a daha yakışır bir hale gelmesi, duyulması için çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca gastronomi ve arkeoloji, Malatyamız'ı hem ulusal hem de uluslararası platformlarda tanıtmak için kullanacağımız iki önemli zenginlik kaynağı."

Ziyarette Kaban, Prof. Dr. Marcella Frangipane’ye üzerinde Aslantepe Höyüğü’nün figürleri ve mührünün bulunduğu Malatya Tanıtım ve Kültür Seti hediye ederek yürüttükleri arkeolojik çalışmalarda başarılar dileyip teşekkür etti. 

Bakmadan Geçme