Vali Kaban'dan çiğköfte açıklamıs

Malatya Valisi Ali Kaban, Çiğköfte sektörünün dünyada giderek büyüdüğünü söyleyerek geleneksel mutfağın vazgeçilmez yiyeceklerinden olan çiğköfte'nin artık tüm Türkiye ve dünyada tanındığını söyledi.

Malatya Valisi Ali Kaban, Çiğköfte sektörünün dünyada giderek büyüdüğünü söyleyerek geleneksel mutfağın vazgeçilmez yiyeceklerinden olan çiğköfte’nin artık tüm Türkiye ve dünyada tanındığını söyledi.

Türkiye’nin ve dünya’nın en büyük çiğköfte sektörünün temsilcileri Malatya’da yatırım yapmak ve incelemelerde bulunmak üzere Malatya’ya ziyaretlerini sürdürüyor. Malatya’ya yatırım yapmak için gelen Çiğköfte ve Etsiz Çiğköfteciler Esnaf Sanatkarlar Derneği (ÇİĞDER) ve Battalbey Grup Yönetim Kurulu Başkanı Sait Aybak, Malatya Valisi Ali Kaban ile görüşerek yapacakları yatırımla ilgili bilgi verdi. Aybak, Malatya’ya lojistik merkez ve soğuk hava depolu dağıtım ve üretim merkezi kurmayı düşündüklerini söyleyerek çiğköfte sektörüne 20 bin bayi ile hakim olduklarını söyledi. Aybak, Dünyada ortalama 4- 5 Milyon kişiye her gün çiğköfte yedirdiklerini de söyledi.

Malatya Valisi Ali Kaban ise çiğköfte sektörünün dünyada giderek büyüdüğünü söyleyerek, “Türkiye’nin hangi iline gitseniz mutlaka bir köşe başında çiğköfteciye rastlarsınız. Çiğköfte sektörü ekonomiye ve istihdama yönelik ciddi katkı sunuyor” dedi.

Vali Kaban ayrıca Battalbey Grup Yönetim Kurulu Başkanı olan Sait Aybak’a Malatya’ya düşündükleri yatırımdan ve 3 yıldır Evkur Yeni Malatyaspor’a verdikleri reklam desteğinden dolayı da teşekkür etti.

Bakmadan Geçme