Van'da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören yapıldı. 

Vali gaziyi tören alanına makam aracıyla getirdi

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Gaziler Günü törenine makam aracıyla evinden aldığı Kore gazisi Tefik Gezgen ile geldi 

Zorluoğlu, "Bütün imkanlarımızla şehitlerimizin yakınlarına, gazilerimiz ve onların yakınlarına her türlü desteği sağlamaya özel gayret göstermekteyiz"

Vali ve Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, valilik bahçesindeki törene makam aracıyla Şabaniye Mahallesi'ndeki evinden aldığı Kore gazisi Tefik Gezgen ile geldi. 

Kıbrıs, Kore ve terörle mücadele gazilerinin katıldığı tören, Vali Zorluoğlu'nun Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı.

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş ve Muharip Gaziler Derneği Van Şube Başkanı Cafer Uğur'un anıta çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. 

Törende konuşan Uğur, ülkenin bağımsızlığı, vatanın bölünmez bütünlüğü ve birliği uğruna canlarını vermeye hazır olduklarını söyledi.

Gazilerin sergilediği kahramanlığın tarihin altın sayfalarına kaydedildiğini belirten Uğur, "Bugün millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde bağımsız ve hür olarak yaşıyorsak bunu aziz şehitlere ve kahraman gazilere borçluyuz. Bize emanet ettiğiniz bu kutsal topraklara sizlerden aldığımız sarsılmaz güç ve azimle sahip çıkacağız." dedi.

Tankçı Yüzbaşı Ebuzer Erdoğan'ın günün anlam ve önemiyle ilgili konuşması ve Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerinden Ayşenur Şahan'ın "Bayrak" isimli şiiri okumasının ardından program sona erdi.

Vali Zorluoğlu, Tümgeneral İlbaş, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici ve kurum amirleri daha sonra Muharip Gaziler Derneği Van Şubesi'ni ziyaret etti.

Zorluoğlu, burada yaptığı konuşmada, millet olarak çok özel bir günü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Milletin birlik ve beraberliğine, vatanın bölünmez bütünlüğüne sahip çıkan ve bu uğurda canlarını feda eden şehit ve gazilere sonuna kadar sahip çıktıklarını ifade eden Zorluoğlu, "Bütün imkanlarımızla şehitlerimizin yakınlarına, gazilerimiz ve onların yakınlarına her türlü desteği sağlamaya özel gayret göstermekteyiz. Sayın Cumhurbaşkanımızdan başlayarak, tüm bakanlarımız, valilerimiz, kaymakamlarımız, komutanlarımız ve müdürlerimiz şehitlerimizin yakınlarına gazilerimize ve onların ailelerine hakikaten her türlü desteği sağlamaya çalışıyor." diye konuştu.

Bakmadan Geçme