Yanılmaz, 'Kadinlarimiz Toplumun Mimarlaridir'

Ak Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilişinin 94'üncü yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Elazığ Belediye Başkanı Yanılmaz, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi. 
“Türkiye dünyada kadına bu hakkı veren ilk devletlerin başında gelmektedir. Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verildiği 1934 yılında Avrupa, Amerika ve Asya’daki birçok ülkede kadınların bu haktan mahrum oldukları unutulmamalıdır. Kadınlar seçilme hakkına Fransa’da 1944, İtalya’da 1945, Yunanistan’da 1952 ve İsviçre’de ise 1971 yılında kavuşabilmişlerdir. Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını verdiği 1934 yılından günümüze kadar kadınlarımız, eğitimden sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına, siyasetten ekonomiye kadar hayatın her alanında başarıyla görev almışlar ve almaya da devam edeceklerdir. Türk kadını, tarihimizin en eski çağlarından bulunduğumuz çağa kadar toplumsal hayatımızın, millet ve devlet yapımızın odağında yer almış, her dönemde ihtiyaç hissettiğimiz fedakârlıkların en yücesini yapmıştır. Kadınlarımızın eğitimli, bilgili ve bilinçli olması, sağlıklı bir toplumun ön şartıdır. Zira kadınlar, özelde ailenin, genelde ise toplum temelini oluşturmaktadırlar. Bizde Elazığ Belediyesi olarak her hizmetimizde kadınlarımızla yol yürümüşüzdür. Kadınlarımız için şehrin değişik noktalarında Kadın Yaşam Merkezleri’ni kurduk.  Kadınlarımız bu merkezde hem değişik konularda eğitim programlarına katılıyor hem de yeteneklerine uygun beceri kurslarına katılarak önemli başarılara imza atıyorlar. Aile Danışma ve Eğitim Merkezi ADEM ile toplumun en sağlam yapı taşı olan ailenin daha da güçlenmesi ve donanımlı nesiller oluşturulması noktasında çalışmalar yürütülmektedir.  EBEGEM ile çeşitli kurslar düzenleyerek kadınlarımızın bilinçlenmesine katkıda bulunulmakta,  Harput El Emeği Göz Nuru Çarşısı’nda tamamen kadınlarımızın el emeği ile yaptığı ürünleri satmaları aile bütçelerine destek olmaları için çalışmalarımızı gerçekleştirilmektedir.
 Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyor; sevginin, şefkatin ve özverinin simgesi olan kadınlarımıza başarı, sağlık, mutluluklar diliyorum” dedi.

Bakmadan Geçme