Yaralı dağ keçisi tedavi altına alındı

Erzincan'da vatandaşların yaralı halde bulduğu dağ keçisi tedavi altına alındı.

Vatandaşlar, Tercan ilçesine bağlı Yastık Köyü Kışlak Mezrası'nda, kaçak avcılarca yaralandığı düşünülen bir dağ keçisi buldu. Erzincan Şube Müdürlüğüne bağlı Tercan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği ekiplerine teslim edilen yaralı dağ keçisi, ön tedavisinin yapılması için veterinere götürüldü.

Yaralı dağ keçisini mezranın yakınında bulan İbrahim Balcı, yaralı keçiyi alarak köye getirdiğini ifade ederek, "Keçinin etrafında köpekler vardı. Ben köpekleri uzaklaştırarak yaralı dağ keçisini köye getirdim. Keçinin çok kanaması vardı. Durumunun ağır olduğunu görünce jandarma ile Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerine haber verdim." dedi.

Veteriner Hekim Askar Altınöz de AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaptıkları muayenede, dağ keçisinin arka iki ayağının saçma ile vurularak yaralandığını söyledi. Altınöz, küçük bir operasyonla saçmaları çıkartarak keçinin ayağını alçıya alacaklarını ifade etti.

Altınöz, dağ keçisinin, iyileşmesinin ardından Erzincan Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerine teslim edileceğini kaydetti.

Bakmadan Geçme