Yardımeli Derneği Malatya Şubesi'nin faaliyetleri

Yardımeli Derneği Malatya Şubesi tarafınca ihtiyaç sahibi vatandaşlara ayni ve nakdi yardımlar yapılıyor.

Yardımeli Bayanlar Komisyon Başkanı Mehtap Baytaş, yaptığı yazılı açıklamada, dernek olarak dini, dili, ırkı ve mezhebi ne olursa olsun ezilen mazlum ve mağdurların yanında olduklarını belirtti.

Tüm dünyanın gözleri önünde gerçekleşen katliamlar ve bunun sonucunda ortaya çıkan göç tablosunun kendilerine yüklediği sorumluluk ile muhacirlere yardım elini uzatmanın derneğin önemli faaliyetlerinden biri olduğunu kaydeden Baytaş, hayırsever kardeşlerinin verdiği destek ile kendilerine iletilen yardımların hakkıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını aktardı.

Yapılan yardımların Allah rızası için olduğunu kaydeden Baytaş, şunları ifade etti:

"Ne yapabilirim demeyin, sizin için küçücük görünen bir şey, birçoğunun hayatında büyük çığırlar açabiliyor. Bize bir verene de bin verene de aynı sevap gitsin istiyoruz. Bugün bu kardeşlerimize destek olan her kişi, böyle bir sevaba sahip olur inşallah. Ama önce, buna adanmış gönül olmak gerekiyor. Hayatını insanı yardıma adayan gönüller var. Üç beş kişi bir araya gelip hayatlarını paylaşarak çoğalıyorlar. Bir iken bin oluyorlar ve bu sayede dokundukları her şeyi, herkesi daha değerli hale getiriyorlar."

Soğuk kış günlerinde imkansızlıklar içerisinde yaşam mücadelesi veren ihtiyaç sahiplerine "Kardeşlerimiz Üşümesin Kampanyası" kapsamında kıyafet, battaniye, odun, kömür ve soba dağıttıklarını bildiren Baytaş, yardımlara devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme