Yarı Final Malatya Grup müsabakaları başladı

Malatya'da Okul Sporları Gençler Judo Şampiyonası'nın Yarı Final Malatya Grup müsabakaları başladı. 

Battalgazi Spor Salonu'nda açılış töreniyle başlayan müsabakalarda Adana, Ardahan, Batman, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hatay, Kahramanmaraş, Kayseri, Kırşehir, Kilis, Malatya, Mardin, Nevşehir, Niğde, Sivas, Şanlıurfa ve Gaziantep'ten 76 erkek, 51 kadın sporcu katıldı. 

Açılış töreninde konuşan Türkiye Judo Federasyonu temsilcisi baş hakem Fatih Nizamettin Pektaş, sporun kardeşliği pekiştirdiği bir turnuvada daha buluştuklarını söyledi.

Sporun kardeşlik duygularına en fazla ihtiyaç duyulduğu günlerde insanları birbirine daha da kenetleyeceğini aktaran Pektaş, "Anadolu'nun bu güzel kentinde, güzel ev sahipliğiyle karşılaştık. Güzel spor ortamının kurgulandığı bu atmosferde tüm sporcularımıza federasyonumuz adına başarılar diliyorum." diye konuştu.

Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Okul Sporları Şube Müdürü Dr. Murat Kılınç ise Okul Sporları Gençler Judo Grup Müsabakaları'nın dört ilde gerçekleştirildiğini ifade ederek, bu illerden birisinin Malatya olduğunu söyledi. 

Kılınç, Malatya'daki grup müsabakalarında 19 ilden 127 sporcunun yarıştığını belirterek, "Grup yarışmalarında dereceye giren sporcular, 28-29 Nisan tarihlerinde Afyon ilinde yapılacak müsabakalara katılmaya hak kazanacak. Sizleri ev sahibi olarak ilimizde görmekten mutluluk duyduk. Müsabakaların fair-play ruhunda başlayıp bitirilmesini temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme