Yaşlı Destek Programını Hayata Geçiriyor

Sosyal belediyecilik alanında Türkiye’nin örnek belediyelerinden birisi olan Malatya Büyükşehir Belediyesi yaşlılar ile ilgili yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Malatya Büyükşehir Belediyesi Yaşlı Destek Programı (YADES)’i

Malatya’da uygulamaya başlıyor.
Çakır: Müstakil bir müdürlük kurduk; Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, proje kapsamında yaşlılara evlerinde hizmet verileceğini söyledi.
Yaşlılar için Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü adı altında müstakil bir müdürlük kurduklarını kaydeden Başkan Çakır, “Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde oluşturulan Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından yürütülecek olan YADES programı kapsamında; yaşlılarımıza kişisel ev temizliğinin yanı sıra basit tadilat ve tamirat işleri ile hastaneye gidemeyenler için ulaşım desteği gibi hizmetler sunulacak. 
Ayrıca yaşlılarımızı sosyal hayata bağlayacak ve daha aktif olmalarını sağlayacak gezi programları düzenleyeceğiz. Bu çalışmalarda emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi. 
Yaşlılar için Vefa Konağı
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır proje kapsamında tadilatı yapılan ve ‘Vefa Konağı’ ismi verilen eski nikâh dairesinde incelemelerde bulundu. 
Genel Sekreter Ercan Turan ve genel sekreter yardımcıları ile daire başkanlarının katıldığı inceleme sırasında Başkan Çakır, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Bakmadan Geçme