Yazar,  Seyyah, Fotoğraf Sanatçısı Özcan Yurdalan Fotokampa Katılıyor

Fotokampa bu yıl katılacak isimler arasında Türk fotoğraf tarihinde önemli bir yere sahip olan Yazar, Seyyah ve Fotoğraf Sanatçısı  Özcan Yurdalan da var.

Arapgir Belediyesi ve Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği-MAFSAD tarafından organize edilen İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi, İnönü Üniversitesi, Arapgir Kültür Derneği, Arapgir Doğa Sporları Derneği, Malatya Ekstrem Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği  ile birçok kişi/kurum ve STK tarafından desteklenen 4.Uluslararası Malatya Fotokamp 28 Haziran-1 Temmuz 2018 tarihleri arasında Arapgir’in Kayaarası Kanyonunda yapılacak.

Fotokampa bu yıl katılacak isimler arasında Türk fotoğraf tarihinde önemli bir yere sahip olan Yazar, Seyyah ve Fotoğraf Sanatçısı  Özcan Yurdalan da var. Özcan Yurdalan’ın  belgesel fotoğraf alanında önemli çalışmaları mevcut.  Peki Özcan Yurdalan kimdir? Kısaca tanıyalım.

ÖZCAN YURDALAN KİMDİR?
1955 yılında doğdu. 1977 yılında AFSAD kurucuları arasında yer aldı. 1999 Yılında Türkiye’de çocuklarla fotoğraf çalışmalarını başlatan ve metodolojisini geliştiren ekibin içinde yer aldı. 2000-2004 yıllarında Fotoğraf Vakfı kuruluş sürecinde yer aldı. 2003 Yılında Nar Fotos kurucuları arasında yer aldı. Galata Fotoğrafhanesinin yayınladığı Fotoğraf Notları ve Fotoğrafsız dergilerinin yazı kurullarında yer aldı.

On adet kitabı yayınlandı. Bunlardan başlıcaları Sarı Otobüs serisinde İran, Pakistan, Hindistan, Nepal, Moğolistan, Suriye ve Fas seyahatnameleri, yanı sıra “Bir Seyyahın Kaybolma Kılavuzu” adlı deneme kitabı, Belgesel Fotoğraf ve Fotoröportaj” adlı kuramsal çalışması ve “Bir İsyanı Fotoğraflamak adlı röportajlardan oluşan derlemesidir. Çok sayıda sergi ve gösteride fotoğrafları yer aldı. Asya kültürel coğrafyasında uzun yolculuklara çıkıyor. Belgesel fotoğraf ve fotoröportaj seminerleri veriyor, çocuklarla fotoğraf çalışmalarının yöntemleri rehber seminerleri yapıyor ve seyahat edebiyatına ilişkin atölye çalışmaları düzenliyor.
 

Bakmadan Geçme