Yeşilçam Caddesi Malatya'nın prestij caddesi olacak

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yıldıztepe Mahalle Muhtarı Bayram Alışık ile birlikte Yeşilçam Caddesi ve çevresinde incelemelerde bulunarak Yeşilçam Caddesinin yapılacak olan çalışmalarla birlikte Malatya'nın prestij caddesi olacağını söyledi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, beraberinde Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Karataş, Yıldıztepe Mahalle Muhtarı Bayram Alışık ve bazı birim müdürleri ile birlikte Yıldıztepe Mahallesi Yeşilçam Caddesi üzerinde incelemelerde bulundu. Yeşilçam Caddesi ve çevresinde yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Gürkan, “Yeşilçam Caddesinde kamu ortaklık payı anlamında gerek karakol yerleri, gerek sağlık tesisleri yerleri, gerek sosyal alanlar, gerekse dini tesis alanları ile ilgili arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yapıyorlar. Bu çalışmalar kısa bir süreç içerisinde bitirilecektir. Tabi bu Yeşilçam Caddesi ile ilgili AYKOME’den alınan karar doğrultusunda Büyükşehirimiz de burayı uygulama planına aldı ve şu anda Yeşilçam Caddesinin gerekli düzenlemesi ile ilgili ihaleleri yapıldı. Bu çalışmalar bitirilirse buradaki revize imar planı da bitirildiği takdirde, Malatya’nın güzide bir caddesi olması noktasında Fen İşlerimiz ve İmar İşlerimiz gerekli çalışmaları yapacak. Tabi bu bölgede özellikle bir caminin olmaması gerekiyor. Cami aynı zamanda toplanma yeridir. Mahalle halkının dertlerinin sıkıntılarının bir arada görüşülüp değerlendirildiği ve komşuluk ilişkilerinin, ait olma olgusunun, mahallelilik olgusunun oluşturulduğu temel mekanlardan bir tanesidir. Bu anlamda burada bir cami yerinin, sağlık tesisi yerinin ve yeşil alanla birlikte güvenlik merkezinin olması noktasında buradaki çalışmalar devam edecek. Buradaki çalışmalarımız genellikle site şeklinde bir imar planı doğrultusundadır. İnşallah burası da Malatya’mızın çok güzide, görkemli bir caddesi olacak. Burada bir trafik parkımız var. Ayrıca bir buz pateni sahası ile ilgili çalışmalarımız var. Diğer sosyal donatı alanları da olursa, hakikaten burası bir prestij mekanı haline gelecektir diye düşünüyorum. Bu çalışmalarımızın mahalle halkımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Yıldıztepe Mahalle Muhtarı Bayram Alışık ise, “Ben özellikle bugün sorunları birebir yerinde görmesi ve vatandaşı da birebir dinlemesi açısından başkanımıza teşekkür ediyorum. Daha önce de mahallemize bu tür ziyaretlerde bulunmuştu. Ekibi ile birlikte bugün yine beraber geldiler. Sorunları birlikte, yerinde gördük. Çözümü noktasında bizlere müjdeli haberler verdi. İnşallah en kısa sürede Yıldıztepe Mahallesinin de yaşanabilir bir mahalle seviyesine gelmesi için ellerinden geleni yapacaklar. Ben bu konuda kendilerine teşekkür ediyorum. Allah yar ve yardımcısı olsun” diye konuştu.

Bakmadan Geçme