Yeşilyurt'ta 12 farklı noktada kurban satış-kesim yerleri oluşturuldu

Yeşilyurt Belediyesi, İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Müftülüğünün ortak çalışması neticesinde, Yeşilyurt'ta 12 farklı noktada kurban kesim ve satış yerleri oluşturuldu.

Yeşilyurt Belediyesi, İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Müftülüğünün ortak çalışması neticesinde, Yeşilyurt’ta 12 farklı noktada kurban kesim ve satış yerleri oluşturuldu.

Yeşilyurt Belediye Basın-Yayın Müdürlüğünden yapılan açıklamada kurban satış yerlerinde Veteriner Hekim, Belediye Zabıtası ve Din Görevlilerinden oluşan Kurban Denetim Birimi yetkililerinin bulunacağı belirtildi.

Yeşilyurt ilçesinde 12 adet kurban kesim yeri ve 2 adet kurban satış yeri belirlediklerini ifade eden Belediye Başkan Hacı Uğur Polat, vatandaşların kurbanlarını rahat bir ortamda kesebilmeleri için gerekli tüm tedbirleri aldıklarını söyledi. Sağlıktan, ulaşıma kadar birçok detayı düşündüklerini belirten Polat, “Yakınca’da yapımı tamamlanan Yakınca Semt Pazarımız ve Mollakasım Mahallemizde belirlediğimiz alanımız hem satış hem de kesim yeri olarak hizmet verecek. Özellikle hijyen koşullarına uygun şartların sağlanması için belediye olarak gerekli bütün tedbirler almış durumdayız” dedi.

“Kurban kesim yerleri dışında kurbanlarımızı kesmeyelim”

Kurban kesimi yapacak vatandaşlara da çağrıda bulunan Başkan Polat, “Belirlenmiş olan kurban kesim yerlerinin haricinde, kötü görüntülere sebebiyet verecek, çevre ve insan sağlığına zarar verebilecek şekilde sokaklarda, uygun olmayan yerlerde kurbanların kesilmemesini istiyoruz” şeklinde konuştu. Kurban kesim yerlerinde bütün alt yapıların mevcut olduğunu dile getiren Polat, “Belediyeden görevli arkadaşlarımız buralarda bulunacak ve vatandaşlarımıza yardımcı olacaklardır. Ayrıca kurban satış yerlerine getirilen kurbanlıkların sağlık kontrolleri Veteriner İşler Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından titizlikle yapılıyor. Sağlık durumu kesime elverişli olmayan kurbanlıkları satış alanına kesinlikle almıyoruz, bu konuda asla taviz vermiyoruz.” diye konuştu.

Ücretsiz kurban poşeti dağıtacak

Bu arada Kurban Bayramında kesim ücretleri küçükbaş hayvanlar için 50 TL, büyükbaş hayvanlar için ise 250 TL olarak belirlendi. Kesim yerlerinde Yeşilyurt Belediye personelleri tarafından ücretsiz kurban poşeti de dağıtılacak.

Kurban bayramı öncesi ve sonrasında hayvan atıklarından kaynaklı sıkıntılar yaşanmaması için titiz bir çalışma yürütülecek. Kurban satış noktasında ve diğer noktalarda bulunan çöp konteynırlarını dezenfekte aracıyla parfüm içeren yıkama suyu ile temizlenecek.

Temizlik İşleri Müdürlüğü bayram sonrası kesim alanlarının temizliği ve sonrasında meydana gelebilecek koku ve kirliliğin önüne geçmek adına önleyici tedbirleri titizlikle uygulayacak.

Bakmadan Geçme