Yolu Malatya'dan geçenler Ankara'da buluştu

Ankara Malatyalılar Derneği ve Kayısı Araştırma ve Proje Geliştirme Derneği tarafından gerçekleştirilen etkinlik ile Malatya'da görev yapan bürokratlar Ankara'da bir araya geldi.

Ankara İller Bankası Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen “Yolu Malatya’dan Geçenler” buluşması yoğun bir katılım ile geçti. Ankara’da görev yapan Malatyalı yüksek bürokrat, yüksek yargı mensupları, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar ile daha önce Malatya’da görev yapmış valiler ve bürokratlar düzenlenen gece bir araya geldi.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Kayısı Araştırma ve Proje Geliştirme Derneği Başkanı Erhan Soğukpınar, “Ankara’da görev yapan bütün hemşehrilerimizin bir arada olup birlik beraberlik içerisinde, daha güzel bir Türkiye daha güzel bir Malatya için el ele gönül gönüle çalışması gerekiyor” dedi. Ankara Malatyalılar Derneği Başkanı Battal Yıldız’ın babasının vefatı dolayısıyla bulunamadığı toplantıda daha sonra söz alan Eray A.Ş işletmecisi Yakup Demir, geceyi düzenleyenlere teşekkür etti.

Demir, yakında gerçekleştirilecek olan Malatya tanıtım günü içinde hazırlıkların sürdüğünü söyledi. Gecede daha sonra Malatyalı eski bürokratlar söz aldı. İmar ve İskan eski Bakanı Cengiz Altınkaya, Rahmetli Cumhurbaşkanı Turgut Özal döneminde bakanlık görevi yaptığını anımsatarak, “Ben Aydınlıyım ama kendimi her zaman Malatyalı gibi hissettim. Kaderin tecellisi olarak lise de okul numaramdan giydiğim elbise ve ayakkabı numaram her zaman 44 olmuştur.

Malatya ile büyük bir gönül bağımız var, burada bulunmaktan büyük onur duyuyorum” dedi. 24. Dönem Malatya Milletvekili Cemal Akın ise yaptığı konuşmada bu tür buluşmaların kent adına da önemli olduğunu dile getirerek gecenin anlam ve önemine vurgu yaptı.

Malatya eski valilerinden Mustafa Yıldırım ile Halil İbrahim Daşöz’de Malatya da geçirdikleri günler ve anılarından söz ettiler. Daha sonra söz alan Adalet Bakanlığı Emekli Ceza Genel Müdürü Abuzer Duran’da benzeri toplantıların her zaman düzenlenmesi gerektiğini ifade ederek “Ankara’da bu şuurun belirgin hale getirilmesi için Malatyalı hemşehrilerimize, sivil toplum kuruluşlarına, işletme sahiplerine çok iş düşüyor” diye konuştu.

Bakmadan Geçme