10 ekim barış güvercinleri anıtı ve parklar açılış Gerçekleşti

10 Ekim 2015 tarihinde Ankara tren garı önünde gerçekleşen barış mitinğine yapılan terör saldırısında hayatını kaybedenler için Hekimhan ilçesinde anıt park yapıldı

10 Ekim 2015 tarihinde Ankara tren garı önünde gerçekleşen barış mitinğine yapılan terör saldırısında hayatını kaybedenler için Hekimhan ilçesinde anıt park yapıldı 
10 ekim barış güvercinleri anıtı ve 4 mahalledeki çocuk parkının açılış törenine CHP genel başkan yardımcısı ve malatya milletvekili veli Ağbaba, CHP genel başkan yardımcısı ve istanbul milletvekili Onursal ADIGÜZEL, İstanbul kartal belediye başkanı Gökhan YÜKSEL, İzmir Çiğli Belediye başkanı Utku GÜMRÜKÇÜ, CHP malatya il başkanı Enver KİRAZ, CHP hekimhan teşkilatı ve vatandaşların katılımı ile gerçekleştirildi.
Açılış töreninde konuşan Hekimhan belediye başkanı Turan KARADAĞ, “ilk geldiğimiz gün proje yapacagız, hizmet yapacağız. Bunlar Bizim Asli görevlerimiz. göreve geldiğim zaman 24 proje sözü vermiştim 2 yıl içinde 34 proje bitirdik’dedi. 
İstanbul belediyesi tarafından Hekimhan ilçesine kültür merkezi yapımına kısa sürede başlanacağını anlatan Başkan Karadağ, 
“istanbul büyükşehir belediye başkanı ekrem İMAMOĞLU hekimhana kültür merkezi sözü vermişti bununda temellerini önümüzdeki haftalarda atacağız. hekimhana hayırlı olsun diyiyorum ekrem İMAMOĞLUNA’da teşekkür ediyorum. Büyük bir Sosyal proje olan bu anıtının ve parkların yapılmasında ve açılmsaında emeği geçen herkese teşşekür ediyorum.
Chp il başkanı Enver Kiraz’da’ konuşmasında 10 ekim 2005 tarihinde ki terör saldırında hayatını kaybeden gençleri yoldaşları yol arkadaşları olarak onları sevgi ile tekrar kucaklıyorum ve sevgi ile anıyorum. kaybettiğimiz canların anısına 10 ekim barış güvercinleri anıtı ve parkını açıyoruz.
Anıt ve park yapımına katkıda bulunan İstanbul Kartal  Belediye Başkanı Gökhan YÜKSEL de yaptığı konuşmada burda bu anıyı yaşatırken ailelerin acısına bir nebze olsun bastıra biliyorsak, bir nebze olsun onlarla yan yana olduğumuzu yaşatabiliyorsak ne mutlu bize diyiyorum. İnanıyorum ki bu çabalarımız bitmeyecek ve bundan sonra böyle acılar yaşamayacağız o yüzden unutmayacağız ve unutturmayacağız hepimizin tekrar başı sağ olsun. Mekânları cennet olsun.
Anıt ve park yapımına katkıda bulunan İzmir çiğli belediye başkanı Utku GÜMRÜKÇÜ de Konuşmasında Terör saldırında hayatını kaybeden arkadaşlarımızı anma ve bu parkı, anıtı yapma görevinide ömür boyu taşıyacağım bir onur olarak düşünüyorum. Bu anlamda CHP için gençlik için kardeşlerimiz için önemliydi. İkinci manası Kardeşlik biz 81 ilde bribirimize kardeşiz her milletten insan cumhuriyetin atatürkün bayrağı altında yaşıyoruz.
CHP genel başkan yardımcısı ve istanbul milletvekili Onursal ADIGÜZEL de konuşmasında biz burda acımızı paylaşıyoruz hafiflemeyeceğini biliyoruz ama paylaştığımızı göstermek istiyoruz. Önemli bir çalışma yaptı burda çiğli belediye başkanımız kartal belediye başkanımız  ve hekimhan belediye başkanımız burda bir barış parkı açıyoruz ama genel başkanımızın çok önemli bir vurgusu var. Ben bu ülkeyi barıştıracağım asıl acımız bu ülke barışmaya başladığı zaman gerçekten bu katliamlara sebep olanlar siyasi hırsları için türkiyede gençleri anneleri evlatları, kardeşleri katliamlara kurban edenler hesap verdiği zaman türkiye o zaman barışacak geleceğe bakacak geleceğe taşınacak.
Son olarak konuşan CHP genel başkan yardımcısı ve malatya milletvekili veli AĞBABA da amacımız bu ülkeye barışı getirmek kardeşliği getirmek. Siyasi görüşü ne olursa olsun, etnik kimliği ne olursa olsun bu topraklara tekrar barışı kardeşliği inşa etmek en büyük amacımız. Bu toprakların hamurunda var şansımız var bu toprakların hamurunda hoş görü var, barış var kardeşlik var. Bu topraklar yunus emreyi yetiştirmiş, hacı bayram veliler yetiştirmiş, mevlanalar yetişmiş, ahmet yeseviler yetiştirmiş bu topraklar. En güzel kanıtta büyük gururla söylemek isterim ki hekimhan. Hekimhanda Mezhebin önemi yok, etnik kimliğin önemi yok, köyün önemi yok. Hekimhanda ki herkesin ortak değeri hem AKP'nin, hem MHP'nin, Hem CHP herkesin ortak değeri ortak önderi Mustafa Kemal ATATÜRK. Hekimhan değerlerine bağlı ayrımcılığı bilmeyen kendi içinde hiç kimseye nefret duymayan ve herkese hoş görü ile yaklaşan bir ilçemiz umarım burdaki anlayış bütün türkiyeye örnek olur
konuşmalar sonrası hekimhan belediye başkanı Turan KARADAĞ tarafından CHP genel başkan yardımcıları Veli AĞBABA, Onursal ADIGÜZEL ve Anıt ile park yapımıda destekleri olan istanbul Kartal belediye Başkanı Göhkan YÜKSEL'e, İzmir çiğli belediye başkanı Utku GÜMRÜKÇÜYE plaket taktim edildi. kurdela kesimle parkın açılışı gerçekleştirildi.

Bülten

Bakmadan Geçme