13 aydır firari sanık Özcan Karacan, ilk kez hakim karşısında

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Kara Havacılık Komutanlığındaki eylemlere ilişkin görülen davada 13 aydır firari olan ve geçtiğimiz hafta Antalya'da yakalanan sanık Özcan Karacan, ilk kez hakim karşısına çıktı. Ayrıca davada bugün ara karar verilmesi bekleniyor.

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında Kara Havacılık Komutanlığındaki eylemlere ilişkin görülen davada 13 aydır firari olan ve geçtiğimiz hafta Antalya’da yakalanan sanık Özcan Karacan, ilk kez hakim karşısına çıktı. Ayrıca davada bugün ara karar verilmesi bekleniyor.

Fetullahçı terör örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında Kara Havacılık Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 155 sanık hakkında açılan dava devam ediyor. Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Sincan Ceza ve İnfaz Kurumundaki duruşma salonunda görülen davada, 13 aydır firari olan ve 16 Ağustos’ta Antalya’da yakalanan darbeci eski Yarbay Özcan Karacan, ihanet gecesi Ankara’ya dehşeti yaşatan taarruz helikopterlerinin pilotlarını kendisinin seçtiğini itiraf etti. Karacan pilotları "Canilik yapmadılar" diye savundu. Bu sözün ardından salonda bulunan izleyicilerden, "Ölenlerin başına taş mı düştü de öldüler" şeklinde tepki geldi.

Duruşmada savunma yapmak için 1 hafta süre isteyen sanık Karacan’ın emniyette verdiği ifadesi okunuyor. Ayrıca duruşmada bugün ara karar verilmesi bekleniyor.

Bakmadan Geçme