Bulut, Bizim sinirlerimizle oynuyorlar. Biz bu tuzaklara gelmeyeceğiz

Harp Akademileri Komutanlığı'ndaki darbe faaliyetleri ile ilgili dava Silivri'de devam ederken 15 Temmuz Gazileri Platformu üyeleri duruşma salonu önüne geldi. 15 Temmuz Gaziler Platform Başkanı Erol Bulut sanıkların kendilerini tahrik etmeye çalıştıklarını söyleyerek , 'Bizim sinirlerimizle oynuyorlar. Biz bu tuzaklara gelmeyeceğiz'dedi.

Harp Akademileri Komutanlığı’ndaki darbe faaliyetleri ile ilgili dava Silivri’de devam ederken 15 Temmuz Gazileri Platformu üyeleri duruşma salonu önüne geldi. 15 Temmuz Gaziler Platform Başkanı Erol Bulut sanıkların kendilerini tahrik etmeye çalıştıklarını söyleyerek , “Bizim sinirlerimizle oynuyorlar. Biz bu tuzaklara gelmeyeceğiz”dedi.

Harp Akademileri Komutanlığı’ndaki darbe faaliyetleri ile ilgili dava Silivri’de devam ediyor. Davayı takip etmek isteyen 15 Temmuz Gazileri Platformu üyeleri ve çok sayıda vatandaşta sabah saatlerinde cezaevi önüne geldi. Davayı takip eden platform üyeleri adına 15 Temmuz Gaziler Platform Başkanı Erol Bulut açıklama yaptı. Sanıkların davayı takip eden gazi ve şehit yakınlarını tahrik ettiğini söyleyerek herkesi sakin kalmaya davet ederek,” Harp Akademileri bunların yuvası zaten. Teröristlerin kaynağı olduğu bir yer. Bütün öğrencileri orada yetiştirmişler, komutanları da aynı. Diyorlar ki biz terörist değiliz, teröristler bizi kontrol altına aldılar. Bizim sinirlerimizle oynuyorlar. Biz bu tuzaklara gelmeyeceğiz. Milletimiz , vekillerimiz, adaletimiz bizim yanımızda. Biz milletvekillerimize milletimize,adaletimize de güveniyoruz. Sonuna kadar davamızın yanındayız. Adalete güvenmediğimiz için burada değiliz. Türk adaletine güveniyoruz. Hakim ve savcılarımızın yanında olduğumuzu göstermek için buradayız. Onlara karşı yürüyenlere inat buradayız” diye konuştu.

“Biz asla yalnız değiliz”

Dava sırasında sanık yakınlarının sanıkları alkışladığını ve bu durumun kendilerini rahatsız ettiğini dile getiren Bulut, “İçeride FETÖ’cü paralel çetenin yakınları onları alkışlıyorlar, bizde de gazilerimiz ve şehit yakınlarımızla birlikte tuz basıyoruz, taş basıyoruz. Sabırla, sükunetle bunu takip edeceğiz. Takip edeceğiz ki sonunda kazanan biz olacağız. Bize tuzak kuruyorlar. Bizi dışarı attırırlarsa Cumhurbaşkanı size sahip çıkmıyor siz niye bu davayı takip ediyorsunuz diyorlar. Hakim buna rağmen bizi içerde tutarsa bu kez de diyorlar ki adalet tecelli etmedi taraflı bir yargı oldu. Baskı altındaydık diyorlar AİHM’e gitmek istiyorlar. Biz bunlara koz vermeyelim ne olur sabırlı olalım. 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız. Vakur ve sabırlı bir duruşla orada bizi savunan savcımıza avukatlarımıza destek olacağız. Biz asla yalnız değiliz. Bizi yalnız göstermek isteyenler asla doğru söylemiyor” dedi.

Gaziler davaya ilgi bekliyor

Davayı takip etmek için Silivri’ye gelen 15 Temmuz gazileri ise vatandaşların ve sivil toplum kuruluşlarının davaya yeteri kadar ilgi göstermediklerini dile getirdi. 15 Temmuz ‘da Ankara ‘da Genel Kurmay Başkanlığı önünde gazi olan Halil Buğulu, "Bütün vatandaşlarımızı buraya davet ediyoruz. Adalet için yürüyüş varsa bizde burada adalet istiyoruz. Davaya ilgiyi yeterli bulmuyorum” diye konuştu. Tuzla Orhanlı gişelerinde konunu kaybederek gazi olan Üzeyir Civanlı ise , ilk gün çok az ilgi vardı. 2 . gün biraz daha arttı. Çağrımızdan sonra biraz daha katılım arttı. Vekillerimiz geldi. Bugün biraz daha ilgi var. Biraz daha destek ve ilgi bekliyoruz. Kılıçdaroğlu tiyatro diyordu darbeye tiyatro ve senaryoyu içeride görüyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme