17 ülkeden gelen 600 konuk, Körfez'e renk kattı

Kocaeli 1. Uluslararası Müzik ve Dünya Halk Dansları Festivali kapsamında Körfez'e gelen 17 ülkeden 600 konuk, gösterileri ile izleyenleri büyüledi.Kocaeli Artvin Kültür ve Dayanışma Derneği ve Vira Kültür Sanat Gençlik ve Spor Derneği...

Kocaeli 1. Uluslararası Müzik ve Dünya Halk Dansları Festivali kapsamında Körfez’e gelen 17 ülkeden 600 konuk, gösterileri ile izleyenleri büyüledi.

Kocaeli Artvin Kültür ve Dayanışma Derneği ve Vira Kültür Sanat Gençlik ve Spor Derneği tarafından düzenlenen, Kocaeli Büyükşehir, Körfez Belediyesi, İzmit Belediyesi ve Kartepe Belediyesi’nin de destek verdiği Kocaeli 1. Uluslararası Müzik ve Dünya Halk Dansları Festivali, Körfez Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlendi .

Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen buluşmada konuşan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, tüm dünya için ’barış’ vurgusunda bulundu. Yapılan bu tür etkinliklerin hem ülkemiz hem de ilimiz için önemli olduğuna değinen Başkan İsmail Baran, "Bu tür etkinliklerin temelinde, birlik ve beraberlik vardır. Hepimiz biriz, kardeşiz. Farklı kültürler bizleri ayırmaz daha da bütünleştirir" ifadelerini kullandı.

Festival kapsamında Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nin önünden başlayarak Tütünçiftlik Kültür Merkezi’ne kadar süren kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Kendi ülkelerine ait yöresel kıyafetler ile 600 kişilik kortej vatandaşlardan da ilgi görürken, yabancı konukları balkonlarından el sallayarak selamladılar.

Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nin önünde gerçekleşen gösterileri izleyenler arasında; Körfez Kaymakamlığına vekaleten bakan Derince Kaymakamı Akın Yılmaz, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ve eşi Bilge Baran, Başkan Yardımcısı İsa Taş, İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Aydın, Artvinliler Dernek Başkanı Mikail Kalyoncu, Vira Derneği Başkanı Erdoğan Cineviz, çok sayıda STK temsilcisi ve vatandaşlar katıldı.

Gösteriler öncesinde konuşan Artvinliler Dernek Başkanı Mikail Kalyoncu, desteklerinden dolayı Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’a teşekkür etti. İsmail Baran da birlik ve beraberlik vurgusu yaptığı konuşması sonrası sözü Kaymakam Akın Yılmaz’a verdi. Kaymakam Yılmaz da bu tür etkinliklerin çoğalması temennisinde bulunarak, güzel bir organizasyon düzenlendiğini belirtti. Yapılan konuşmaların ardından 17 ülkeden gelen konuklar, gösterilerini sergiledi. Özellikle Bulgaristan’dan gelen ekibin ’kolbastı’ gösterisi, izleyenleri adeta büyüledi. Tüm gösteriler ayakta alkışlanırken, gecenin finalinde Vira Cemal sahne aldı ve sevilen şarkılarını seslendirdi. Sahnede Karadenizli şarkıcı olunca, festivali izlemeye gelenler de bol bol horon tepti.

Bakmadan Geçme