19 Yılda Sağlık Devrimi

AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, 1.655 yatak kapasitesi ile 397 bin 411 metrekarelik kapalı alanın şehre kazandırıldığını söyledi.

Malatya’da yapımı devam eden projeler ile birlikte Hastanesi olmayan İlçe kalmayacak. Malatya’ya 19 yılda 1 milyar 164 milyon TL’lik sağlık yatırımı yapıldığını aktaran AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, 1.655 yatak kapasitesi ile 397 bin 411 metrekarelik kapalı alanın şehre kazandırıldığını söyledi
AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, Malatya’da yapılan Sağlık yatırımlarının Bölgedeki diğer İllere rol model olduğunu söyledi. Sağlık turizmi açısında Malatya’nın öneminden bahseden Milletvekili Çakır,” Malatya’yı adeta bir sağlık üssü haline getirdik. Yatırımlarımız ile bu başarıyı sağladık.” dedi.
“Malatya’da sağlık sektörüne yapılan yatırımlar ile Cumhuriyet tarihinde altın harfler ile imzamızı atıyoruz.” sözleri sağlık yatırımlarının önemini vurgulayan Milletvekili Çakır, Malatya’da 19 yılda 1 milyar 164 milyon TL’yi aşkın projenin hayata geçirildiğini söyledi. 397 bin 411 metrekare kapalı alan ile sağlık üsleri oluşturulduğuna dikkat çeken Çakır,” Pandemi ile birlikte ülkemizdeki sağlık yatırımlarının önemi daha çok anlaşıldı. AK Parti Hükumeti olarak iktidara geldiğimiz ilk günden beri Şeyh Edebali’nin ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” tavsiyesini siyasetin ve idarenin merkezi olarak kabul ettik ve etmeye devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ile Ülke genelinde olduğu gibi Malatya’da da sağlık yatırımlarımızda adımlarımızı güçlü bir şekilde attık. 19 yıllık iktidar dönemimizde Malatya’daki Hastanelerimizin yatak kapasitesini 1.655’e kapalı alan büyüklüğünü ise 397 bin 411 metrekareye çıkardık. İnşaat ve ihale aşamasında olan yatırımlarımız ile birlikte 1 milyar 164 milyon 211 bin 813 TL ile geleceğe hazırlık yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.
Yapımı devam eden projeler hakkında bilgi veren AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır,” Son olarak sağlık yatırımlarımız içerisinde İnşaat aşamasında olan projelerimizde büyük ölçüde sona geldik. Allah’ın izniyle 300 yataklı Battalgazi Devlet Hastanesini yaklaşık 3 ay gibi bir sürede hizmete açmayı planlıyoruz. Hastanenin Mimari imalatında sona gelindi. Şimdi ise mekanik elektrik işleri devam ediyor. Proje maliyeti 161 Milyon 990 bin 400 TL olan bu Hastanemiz 60 bin 566 metrekarelik kapalı alana sahip.
Doğanşehir’imize 100 yataklı Devlet Hastanesi ve 10 daireli Lojman kazandırıyoruz. Bu ay içerisinde inşallah hizmete kazandırmış olacağız. Bu Hastanemizin maliyeti ise 73 milyon 48 bin 923 TL’dir ve 27 bin 899 metrekarelik kapalı alana sahiptir.
Doğanyol İlçemize 10 yataklı Entegre İlçe Hastanesi ve 10 daireli Lojman Binası projemizin temelini yakın tarihte attık. Proje maliyeti 14 milyon 714 bin 600 TL olan bu Hastanemiz 4 bin 493 metrekarelik kapalı alan ile Doğanyol’daki vatandaşlarımıza hizmet edecek.
Arapgir İlçemize Devlet Hastanesi Teknik Merkez ve Diyaliz Merkezi inşaatımız şuan devam ediyor. 10 milyon 561 bin TL’lik bu projemizde 2 bin 192 metrekare kapalı alan ile vatandaşlarımıza hizmetimizi devam ettireceğiz.
Darende İlçemizde Hulusi Efendi Devlet Hastanesi’nde 20 yataklı Fizik Tedavi Ünitesi ve 10 Daireli Lojman Projemiz de devam ediyor. 30 milyon 978 bin 500 TL proje bedeli olan ek hizmet alanında kaliteli sağlık hizmeti verilebilmesi için gerekli tüm çalışmalar sürdürülüyor.” sözlerini kullandı.
Yazıhan İlçesine yapılması planlanan Sağlık yatırımlarını müjdeleyen Milletvekili Çakır,” Malatya’da Hastanesiz ilçe kalmayacak dedik ve çalışmalarımıza devam ediyoruz. Allah’ın izniyle Yazıhan İlçemize 10 yataklı Yazıhan Entegre İlçe Hastanesi projesi, 7 Aile Hekimli Aile Sağlık Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu yapılması için yaklaşık 10 milyon TL tahmini proje maliyeti olan güzel bir hizmet alanı yapma düşüncesindeyiz. Sağlık Bakanlığının 2022 yılı yatırımda değerlendirilmek üzere alındığı bilgisi verildi.” dedi.
Şimdiye kadar yapılan yatırımların önümüzdeki dönemlerde katlanarak devam edeceği mesajını veren Milletvekili Çakır,” Malatya genelinde 1 milyar 164 milyon 211 bin 813 TL maliyet 65 tane sağlık tesisi, Hastane ve Aile Sağlık Merkezi projesini hayata geçirdik. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya’yı önemsediğini ve her defasında Malatya için yeni yatırımlara imza attığını biliyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçte de yeni yatırımlarımızı Malatya’mıza kazandıracağız. 19 yılda yaptığımız 25 Milyar TL’lik yatırımı gelecek dönemlerde katlayarak şehrimize yeni hizmetler yapacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

Bakmadan Geçme