2017 yılı hububat alımları, 10 Temmuz'da Ahiboz'da başlayacak

Ankara Ticaret Borsası (ATB) 2017 yılı hububat alımlarına 10 Temmuz günü başlayacak.

Ankara Ticaret Borsası (ATB) 2017 yılı hububat alımlarına 10 Temmuz günü başlayacak.

Ahiboz Hububat, Bakliyat ve Yağlı Tohumlar Lisanslı Depoculuk Tesisleri’nde başlayacak olan sezon alımları, 30 bin tonluk çelik silolarının yanı sıra yapımı tamamlan 86 adet yatay depoda gerçekleştirilecek. Alımların yapılacağı Ahiboz tesislerinde bu yıl işlem rekorun kırılacağı belirtiliyor.

10 Temmuz Pazartesi günü başlayacak olan 2017 yılı hububat alımları çiftçilerin isteklerine göre ürünlerini satış salonunda doğrudan satabileceği gibi, lisanslı depoda muhafaza ederek ürünlerini “elektronik ürün senedine” dönüştürebiliyorlar.

Doğrudan satış işlemleri, gün içinde seanslar halinde sürekli tekrarlanacak ve her gün elektronik ürün senetlerinin alınıp satıldığı ayrı bir seans düzenlenecek.

Ayrıca, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) geçtiğimiz sezonda olduğu gibi bu sezonda alımlara katılacak. TMO, alımlarını bu yıl Ahiboz’da bulunan lisanslı depolar üzerinden yapacak. Üreticiler, ürünlerini bu lisanslı depolara bırakmak suretiyle alacakları elektronik ürün senetlerini, açıklanan fiyatlar üzerinden 2017-2018 yılında da TMO’ya satabilecekler. Ürünler, bu yıl da fiziksel analizlerin yanında kimyasal analiz değerlerine göre fiyatlandırılacak ve kalitesine göre sınıflandırılarak depolanacak.Bilindiği gibi, Şereflikoçhisar’da hububat alımlarına 26 Haziran 2017 tarihinden başlanmıştı. (BC - FT )

Bakmadan Geçme