4 ilçede Muhtarlar Günü Kutlandi

19 Ekim Muhtarlar Günü, Malatya'nın Darende, Arapgir, Arguvan ve Akçadağ ilçelerinde de kutlandı.

19 Ekim Muhtarlar Günü, Malatya’nın Darende, Arapgir, Arguvan ve Akçadağ ilçelerinde de kutlandı. 
Darende İlçesi Hükümet Konağı önünde Atatürk anıtına çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başlayan törende bir konuşma yapan Darende Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Çelik, “Temsil ettiği gücü Türkiye Cumhuriyeti mühründen alan bu müessese siyasallaşmamış tek çözüm merkezidir” dedi.
Tören sonrası muhtarlar Kaymakam Malik Çalışır’ı makamında ziyaret ettiler.
 
Arguvan’da kutlama
Bu arada, Arguvan İlçesinde de Muhtarlar Günü dolayısıyla etkinlikler düzenlendi. Öğretmen Betül Toka’nın sunumuyla ilk tören Nazım Hikmet Meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve akabinde istiklal marşının okunmasıyla programa devam edildi. Muhtarlar adına söz alan Arguvan Muhtarlar Dernek Başkanı Ekrem Aslan, günün anlam ve önemine değindi
İlçe Kaymakamı Gökhan Dolaş ise yaptığı konuşmada devletin muhtarlara gereken önemi verdiğini belirtti.
Arguvan ilçesinde Muhtarlar Günü kutlama etkinliklerine, İlçe kaymakamı Gökhan Dolaş, ilçe belediye başkanı Mehmet Kızıldaş, AK Parti ilçe başkanı Gazi Uşen CHP ilçe başkanı Ekber Aslantürk İlçe Müftüsü Hediyetullah Oğuz, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.
 
Arapgir’de kutlama
Öte yandan, Arapgir ilçesi Muhtarlar Derneği tarafından korona virüs tedbirleri kapsamında Muhtarlar Günü programı düzenlendi.
Bu yıl beşincisi düzenlenen 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle düzenlenen program çerçevesinde, Arapgir Mahalle Muhtarları Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı önünde toplanarak Anıta çelenk sundular.
19 Ekim Muhtarlar Günü programına, Arapgir Kaymakamı Mustafa Dilekli, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Arapgir Muhtarlar Derneği Başkanı Turhan Onar, İlçe Emniyet Amiri Hasan Yasin Karaca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Özdemir, parti temsilcileri, Muhtarlar Derneği yönetimi ile muhtarlar katıldı. Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan program, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşının okunmasının ardından sona erdi.
Konuşmaların ardından muhtarlar, İlçe Kaymakamı Mustafa Dilekli’yi ziyaret etti.
 
Akçadağ’daki kutlama
Malatya'nın Akçadağ ilçesi'nde 19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle bir dizi etkinlik düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programda muhtarlar Atatürk Anıtına çelenk bıraktı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Akçadağ Muhtar Dernek Başkanı Eyüp Gönültaş, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Yapılan konuşmaların ardından ilçe de bulunan şehit kabirleri ziyaret edilirken, Akçadağ ilçe Kaymakamı Hulusi Teke de Muhtarlar Derneği'ni ziyaret ederek muhtarların gününü kutladı.
Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programın ardından Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan Mahalle Muhtarlarını Levent Vadisi'nde ağırladı.
Seyir Terası'nda yemekli programda muhtarlarla bir araya gelen Başkan Kazgan burada yaptığı konuşmada, muhtarlık müessesesinin önemine vurgu yaparken, muhtarlar ile tam uyum içerisinde çalıştıklarını söyledi.
Başkan Kazgan'ın mahalle muhtarları ile tek tek ilgilendiği programda, muhtarlar da mahalleleriyle ilgili istek ve taleplerini Başkan Kazgan'a iletirken, birlik ve beraberlik atmosferinin hakim olduğu program nedeniyle Başkan Kazgan'a teşekkür ettiler.

Bakmadan Geçme