50 Milyon Tl'lik Yatırım İçin Teşekkür Yemeği

Malatya Kanatlı Et üreticileri birliğine ,Türkiye'de ilk kez  olan Tarım ve Orman bakanlığı ile Hazine ve  Maliye Bakanlığı tarafından ,sektöre 50 milyon TL'lik destek sözüne Teşekkür Yemeği.

Malatya Kanatlı Et üreticileri birliğine ,Türkiye'de ilk kez  olan Tarım ve Orman bakanlığı ile Hazine ve  Maliye Bakanlığı tarafından ,sektöre 50 milyon TL'lik destek sözünün verilmesi ve bu desteğin ilgili kurumlar  tarafından onaylanması nedeniyle,Malatya Kanatlı Et üreticileri Birliğinden emeği geçen tüm siyasi ve Bürokratlara  teşekkür yemeği verildi.
Malatya Nikah Sarayında gerçekleştirilen yemekli etkinliğe, AK Parti Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Bülent Tüfenkci, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca ile bazı STK temsilcilerinin yanı sıra, birlik yöneticileri ve üreticiler katıldı.

"KÜMESLER HAYATA GEÇECEK"

Verilen destek ile atıl halde olan çoğu kümeslerin hayata geçeceğini dile getiren Türkiye Kanatlı et üreticileri Merkez birliği yönetim kurulu üyesi ve Malatya Kanatlı Et Üreticileri Birlik Başkanı Serdar Yıldız; " Bakanlığımız ve birliğimiz arasında yapmış olduğumuz çalışmalar, milletvekilleri, bürokratlar ve sivil toplum örgütlerimizin destekleriyle 13 Şubat 2019 tarihinde 50 milyon TL'lik proje desteği olarak ilgili  bakanlık tarafından onaylanmıştır.
Malatya Birliği ile Et ve süt kurumu arasında yapılan anlaşmayla  piliç et üretimini birlikte organize ederek, üretilen tavukları, Et ve Süt kurumu ile birliğimizin üyeleri ilimizdeki firmalar ve Et ve süt kurumunun anlaşmalı kesimhanelerinde kesebilecekler. İlimizde bulunan firmalardan Esenlik süpermarketler ve birlik bünyesindeki satış organları ile hem iç pazara hem de  ihracata yönelik pazarlanacak.
Verilen desteklerin etkin bir şekilde kullanılacağız. ilimizde atıl durumda bulunan kümeslerin hayata geçirilmesi için çok önemli bir süreç olacaktır. Atıl durumda bulunan kesimhanelerin, tekrar faaliyete geçirilerek, Et ve Süt kurumu üzerinden kesim desteği için sürecin işleyeceği Sektörümüz için hayati konu arz etmektedir. "
Kesimi yapılan tavukların Et ve Süt kurumu üzerinden alımının sağlanarak, ülkemizdeki resmi kurum ve kuruluşlara pazarlanmasına değinen Yıldız,bu çalışma ile Türkiye de Torku gibi bilinirliği olan bir sistem ile faaliyetlerini sürdürmek istediklerini vurguladı.

ÇALIK'TAN YILDIZ'A TEŞEKKÜR

Çalışmaları ve gayretleri için Birlik başkanı Yıldız'a teşekkür eden AK Parti MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık; "16 Yıldır Malatya'ya ziraat ve  hayvancılık alanında  sulama ile birlikte  yaklaşık 4,5 milyara yakın bir bütçe ile destek sağladıklarını belirtti.Çalık"Tavukçuluk sektòründe ,Malatya'mızın özel bir önemi var.
Malatya'mızda, tüm Türkiye'ye hitap eden 2 tane firmamız vardı. Bunların yaşamış olduğu sorunlar, Malatya'mızdaki yaklaşık 250 tane kümes yetiştiricimizin, 120 tanesinin atıl hale gelmesine sebebiyet verdi. Bu atıl olan kümeslerin yeniden aktif hale geçirilebilmesi  ve en önemlisi de kanatlı hayvanların Malatya'da kesimlerinin yapılabilmesi için birlik başkanımız Serdar bey bir çalışma başlattı.
STK'lar bir köprü gibidir. Birliğimizde bu köprüyü çok iyi bir şekilde dizayn ederek, 50 Mılyon TL'lik desteğin onaylanmasına katkı sağladılar. Bu anlamda birlik başkanımıza ve yönetimine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme