_Bir Olalım Diri Olalım Kardeş Olalım

İslamın Anadolu topraklarına kök salmasında birlik ve beraberliğin etkin olduğunu belirten Başkan Polat: 'Birlikte Yürüyeceğiz'in felsefesi bir olmadan geçiyor. Bir olmanın yolu Ehli Beyt sevgisinden geçiyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Muharrem ayı dolayısıyla Şelale Restaurant’ta bir iftar yemeği verdi. 

Yemeğe, Malatya Valisi Ali Kaban, Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce, İl Müftüsü Ümit Çimen, AK Parti İl Başkanı İhsan Koca, Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, Hacı Bektaşi Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli, Hz. İmam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı Başkanı Doğan Karaduman, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, kurum ve kuruluş yöneticileri ile STK temsilcileri katıldı.

Tek duamız ‘Yarabbi bizlere bir daha Kerbela acısı yaşatma’

Yemekte kısa bir konuşma yapan Hacı Bektaşi Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli, Muharrem Ayını birlikte idrak etmenin önemine vurgu yaparak, Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a teşekkür etti.

Hz. İmam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı Başkanı Doğan Karaduman,  “Millet olarak birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyuyoruz. Muharrem Ayı bu birlikteliklerin sağlandığı özel günlerdir. Düzenlenen iftar yemeğine katılmaktan onur duyuyorum” dedi.

Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan da Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın “Birlikte Yürüyeceğiz” anlayışına atıfta bulunarak, “Birlikte yürümek demek şuan yaptığımız gibi bir araya gelmek demek. Önümüzde aydınlık bir gelecek var. O geleceğe alevisiylesünnisiyle, Türküyle Kürdüyle bir ve diri olarak girmeliyiz. Tek duamızda ‘Yarabbi bizlere bir daha Kerbela acısı yaşatma’ olmalı şeklinde konuştu.

İl Müftüsü Ümit Çimen de yaptığı konuşmada, “Peygamber Efendimizin Cennet kokuları dediği torunlarının şehit edildiği Kerbela olayları hepimizin yüreğini dağlıyor. Muharrem Ayı savaşların ötelendiği barışın her yanı sardığı güzel bir inanç mevsimidir” dedi.

Türkiye’de ilk

Kerbala acılarının İslam coğrafyasında devam ettiğine dikkat çeken İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, “Irak, Suriye, Yemen başta olmak üzere İslam coğrafyası halen acılar çekiyor. Tek dileğimiz semaya açtığımız ellerimizde tek isteğimiz bu acıların biran önce bitmesidir. Üniversitemiz içerisinde ‘Alevilik Araştırma Enstitüsü kurma çalışmalarımız var. Uzum zamandır çalışmaya devam ediyoruz. Bu enstitü Türkiye’de ilk” dedi.

Bizim buradan öteye gidecek hiçbir yerimiz yok

İslamın Anadolu topraklarına kök salmasında birlik ve beraberliğin etkin olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Bu topraklarda her zaman fitne çıkmıştır. Hiç eksik olmamıştır. Ama bu topraklarda fitne hiç amacına ulaşamamıştır. Birliğimiz beraberliğimiz hep daim olmuştur. Bundan sonra da böyle olacağından şüphemiz yoktur. Bizim buradan öteye gidecek hiçbir yerimiz yok. Biz bir olmaya devam etmeliyiz. “Birlikte Yürüyeceğiz”in felsefesi bir olmadan geçiyor. Bir olmanın yolu Ehli Beyt sevgisinden geçiyor. Bir olalım, diri olalım, kardeş olalım” dedi.

Alevilik mütevazi olmanın, tevazu içerisinde olmanın gerçeğidir

İnönü Üniversitesi’nin Alevilik Enstitüsü ile ilgili çalışmalarını yakından takip ettiğini belirten Vali Ali Kaban, “Aleviliğin bir bilimsel temelde, bilimin aydınlatıcı ışığı altında bütün yönleriyle açığa çıkartılması, insanların onu bilmesi tanıması noktasında bir çalışmaya ihtiyacı vardı. Alevilik mütevazi olmanın, tevazu içerisinde olmanın gerçeğidir. İşte bu gerçeğin bilimsel mecrada açığa çıkartılması lazım. Temel eserlerin ortaya koyulması lazım. Bu çalışmanın etrafını ışığıyla aydınlatacağından hiç şüphem yok” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme