Abdal Musa Lokmasında Birlik ve Beraberlik vurgusu yapıldı

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Abdal Musa Birlik Lokmasına katıldı.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Abdal Musa Birlik Lokmasına katıldı. Karakaya Baraj kıyısındaki Zeynel Abidin türbesinde düzenlenen Abdal Musa Birlik Lokmasına Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, Hz. İmam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı Başkanı Doğan Karaduman, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcıları ve çok sayıda davetli katıldı. Lokma etkinliğinde birlik ve beraberlik mesajları verildi.
Abdal Musa Birlik Lokması Zeynel Abidin Türbesinde gerçekleştirildi. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, Hz. İmam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı Başkanı Doğan Karaduman,  Battalgazi Belediye Başkan Yardımcıları ve çok sayıda davetlinin katıldığı programda, Anadolu erenlerinden olan Abdal Abdal Musa anlatılırken, Anadolunun islamla tanışmasında oldukça büyük emekleri olan Anadolu Erenleri anıldı. Birlik ve beraberlik vurgusunun  yapıldığı programda konuşan , Hz. İmam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı Başkanı Doğan Karaduman, Anadolu’nun bu değerli erenini anmanın huzurunu yaşadıklarını söyledi. Karaduman:  “Abdal Musa Sultan on birinci yüzyılda Hacı Bektaşi Veli Hazretlerinden sonra doğmuş ve yaşam boyunca doğruluk, sevgi, birlik ve beraberlik semalarını Anadolu halkına öğretmeye çalışmış bir erendir. Bugün burada hep birlikte birlik lokmamızı yiyerek Anadolu’nun bu değerli  erenini anmakla olmanın huzuru içerisindeyiz” dedi. 
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a  Vakfa verdiği destekleri açıklayan Karaduman, sayın Belediye Başkanı Gürkan’ın desteklerini anlattı. Karaduman: “Battalgazi Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan beyefendi  türbemizi ziyaret ederek, vatandaşlarımızın  kış aylarında da üşümeden rahat bir şekilde kurbanlarını kesmeleri ve lokma sunmaları için açık olan bu sundurmayı  kışın kullanmamız için PVC ile kapatmıştır. Elektrik kesintileri için karanlıkta kalmamamız için jeneratör hediye etmiştir. Birlik ve beraberliğimiz için hayrı için desteklerinden dolayı  sayın Battalgazi  Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan Bey'e ve ekibine teşekkür ederiz. Bu birlik lokmamıza katkılarda bulunan tüm canlara çok teşekkür eder saygılar sunarım” ifadelerini kullandı. 
Lokma programında konuşan Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan dede ise Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederek birlik ve beraberlik vurgusunda bulundu. Doğan konuşmasına şöyle devam etti: “Bedir’den Kerbela’ya,Kerbela’dan Çanakkale’ye,  Çanakkale’den günümüze tüm şehitlerimiz rahmet ve minnetle anarak ve hepinizi ehlibeytin sevgisiyle ve saygısıyla kucaklıyorum.  Dün 10 Kasımdı. Bugünleri bizlere hediye eden Türkiye Cumhuriyetini bizlere hediye eden büyük devlet adamı her asırda ancak bir kişinin geldiğini söyleyen ingiliiz başbakanı bu dönemin devlet adamıda Türklere nasip olmuştur diye bir metinle  vasıflandırdığı Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmet ve minnetle anıyoruz. Mekanı cennet olsun. Değerli misafirler bugün birlik lokması bunun anlamı insanların bir araya gelip birbirleriyle sevinçlerini problemlerini paylaşmalarıdır. Allah bizi Ehlibeytin şefaatinden mahrum etmesin. Ülkemizin birliği,  beraberliğini daim olsun. Aramıza fitne fesat sokmak isteyenlerede fırsat vermesin. Son olarak  değerli başkanım Selahattin Gürkan'a bize bu güzel mekanı bize sağlamakla bizlere sunmuş olduğu yardımlardan dolayı ve diğer emek ve yardımı geçen tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum. lokmanız helal olsun hızır yoldaşınız olsun” dedi. 
Programda konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise yaptığı konuşmada ise adil ve adaletli bir şekilde paylaşıma dikkat çekti. Gürkan sözlerine şöyle devam etti: “Abdul Musa lokmasının paylaşım lokmasının hep birlikte güzel bir mekanda birlikte paylaşmanın zevkini, hazzını ve muhabbetinin  mutluluğunu yaşıyoruz. Bize bu ortamı sağlayan Doğan dedemize ve değerli yönetim kuruluna ve ekibini teşekkür ediyorum. Abdal Musa hazretleriyle ilgili Eşref dedem de,  Doğan dedem de tarihde güzel anekdotlar ve biyografilerini kısaca anlattılar. Burada bizim alacağımız esas ders birlik ve beraberlik ruhudur. Abdal Musa'nın temel esası da bu lokmanın temel esası da herkesin evinden getirdiği herkesin katkıda bulunduğu bir şölen havasında yenilecek lokmanın hazırlanması ve paylaşılmasıdır. Yani paylaşım olgusu ve herkesin katkılarının olması orada birlik ve beraberliği  oradaki fotoğrafta ben de varım anlayışının temel felsefesidir. Eğer Osmanlı Devleti 600 yıl futahatla ve üç kıtaya 22 milyon kilometre kareye hükmetmişse temelinde Abdal Musa felsefesi,  temelinde Hacı Bektaş felsefesi ve temelinde Ehli Beyt sevgisi olmuştur.  Eğer bu olmamış olsaydı bu 600 yıl değişik milletleri bünyesinde barındıran ve birlik ve beraberlik içerisinde kimseyi kırmadan dökmeden adil ve adaletli yönetim anlayışı Hacı Bektaşı Veli dergahında yetişen o felsefenin egemen olgusundur. Bizim temennimiz ve dileğimiz o dur ki ehlibeyt ruhuna hiyanetlik etmeyelim ehlibeytin gerçek felsefesini gerçek düşüncesini gerçek inancını bütün Anadolu topraklarına yayalım ve Hacı Bektaş-ı Veli ruhunu ve Abdal Musa ruhunu da hep içimizde yaşatalım. Bu bulunduğumuz mekanda Doğan dedemiz bizlere böyle bir mekana ihtiyaçımız olduğunu söylediler. Bizde dedik başımız üstüne. Arkadaşlarımıza gerekil talimatları vererek böyle bir kapalı alanın yapılması, özellikle kış aylarında vatandaşlarımızın hemşehrilerimizin dışarda kalmamaları noktasında böyle daha güzel bir ortam içerisinde birlik ve beraberliği ve sosyal anlamdaki aktivitelerin gidermeleri noktasında mekanın olmasını talep ettiler. Bizde bu noktada talimatımızı verdik. Kendilerinin de biraz önce belirttiği gibi bu bölgede sık sık elektrik kesintilerinin olduğunu ifade ettiler. Bizde jeneratör alınıp verilmesi noktasında gerekli talimatımızı verdik. Jeneratörümüzde geldi binamızda yapıldı. Allah hayırlı uğurlu etsin.  İnşallah güzel sohbetler olsun, birlik ve beraberliğimize temel olsun. Geçtiğimiz günlerde Hacı Bektaş Veli Derneğimiz asansör ve çevre düzenlemesi ile ilgili talepde bulunmuştu. Oradaki çalışmalarıda zannedersem arkadaşlarımız bitirdi. Önemli olan  özellikle bu topraklarda yaşan insanlarımız.  Şehrül Emin olarak bizlere düşen hükümlülük sorumluluk çerçevesi içerisinde her şeyi adil ve adaletli bir şekilde paylaşıma sunmaktır” dedi. 

Bakmadan Geçme