Ağbaba Akçadağder'i Ziyaret Etti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Akçadağ Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti, ziyaretinde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Akçadağ Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti, ziyaretinde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasında dövizdeki düşüşün ardından Malatya’da halay çekenleri eleştiren CHP’li Ağbaba, İçişleri Bakanlığının İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne başlattığı soruşturmaya da değindi.

MALATYA KÖTÜ OLAYLARLA GÜNDEME GELİYOR
“Akçadağ, kendine has kültürü olan en büyük ilçelerimizden biri. Sivil toplum örgütleri, demokrasinin olmazsa olmaz koşuludur. Sadece siyasi partilerin olduğu yerde demokrasiden söz edilemez. Sivil toplum örgütlerinin taleplerini dile getirmesi bu anlamda çok önemli. Çalışmaların siyaset üstü olması gerekiyor. Akçadağ’da her kesimden insan var. Bu dönemde daha önce yaşamadığımız olayları yaşıyoruz. Belki bundan 10 yıl önce bugünün Türkiyesini anlatsak kimse inanmazdı. Son günlerde Malatya iki şeyle gündeme geldi. Aile, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğündeki uyuşturucu skandalıyla gündeme geldi, hiçbir siyasetçi sorumluluk almadı. Bir siyasi referansı olmadan kamuda işe girmek mümkün değil ama bugün uyuşturucu satan kişinin sorumluluğunu alan yok.”

ZENGİNLERE VERİLEN FAİZİ DAVUL ZURNA ÇALANLAR ÖDEYECEK
“Doların 18,33 TL’ye çıkıp bir anda inmesinin ardından Malatya’da davul zurna çalıp halay çekildi. Benim sevgili Malatyalı hemşerilerim, ömründe düğünde sahte dolar dışında dolar görmemiş kişiler, halay çektiler. Bu dolar 18,33 TL’ye çıkana kadar niye hükümet müdahale etmedi. 191 milyar dolar bir gecede satıldı. O gece kim dolar bozdurdu, bunu bilmek gerekiyor. Kamu bankaları o gece kendine ait olmayan paraları bozdurdu. Vatandaşların sadece 228 milyon dolar sattığını görüyoruz. Bakanın dediği gibi büyük finansörler olayı gördüğü için doları bozdurdu, olan küçük yatırımcıya oldu. Türk Lirasını şimdi dövize endekslediler. Bu paraların faizini Hazine ödeyecek. Peki hazine kimin faizini ödeyecek, fakir fukaraların değil. Hazine bu faiz parasını kimden alacak; davul zurna çalan, halay çekenlerden alacak, hepimizden alacak. Bunu ekonomik başarı olarak gösteriyorlar. Türkiye’de dolar dışında hiçbir şey yok. Önümüzde gübre atılamayan bir ülke olacağız.”

EKONOMİK BUHRANI BELEDİYELERİMİZLE GİZLEMEYE ÇALIŞIYORLAR

“Türkiye artık utanma duygusunun kalmadığı bir dönemi yaşıyor. Mafyaya koruma verilmesi, rüşvet için araya gazete sokulması, siyasilere 10 bin dolar rüşvet verilmesi gibi konular varken İstanbul Belediye Başkanlığı işe terörist almış bahanesiyle soruşturma açılıyor. Varsa terörist alırsın, cezaevine atarsın. Ekonomik olayları başarılı belediye başkanlarımız üzerinden kapatılmaya çalışılıyor.”

AKÇADAĞ’IN SIKINTILARINI ÇÖZME NOKTASINDA GAYRET GÖSTERİYORUZ
Akçadağlılar Derneği Başkanı Murat Maskar ise sivil toplum kuruluşu olarak ortak amacın Akçadağ’ın gelişmesi olduğunu belirterek, “Alevisiyle Sünnisiyle Türküyle Kürdüyle bir yönetim oluşturduk. Biz bir sivil toplum kuruluşuyuz, siyasi parti değiliz. Çalışmalarımızı STK’ya endeksleyerek yapıyoruz. Yaklaşık 6 bin üyemiz var. Akçadağ’ın sıkıntılarını çözme noktasında gayret gösteriyoruz. Çözerken belediye başkanlarımızla, bürokratlarla ve siyasetçilerle görüşüyoruz. Akçadağ, Malatyamızın 3. Merkez ilçesi ve nüfus olarak ise en büyük ilçelerden biri. Bu süre zarfında 1000 aileye dokunduk. Malatya’daki birçok mahalleye, köye gitmeye özen gösteriyoruz. Biz gelişen ve büyüyen bir sivil toplum kuruluşu olarak hiçbir siyasetçinin arka bahçesi olmamaya özen gösteriyoruz. Sadece mikro anlamda Akçadağ’ın değil, makro olarak Malatya için çalışıyoruz” dedi.
Dernek Başkanı Murat Maskar tarafından Ağbaba’ya plaket takdim edilirken, konuklara Akçadağ Pilavı ikram edildi.

Bülten

Bakmadan Geçme